VIDEO Alexandra Sandu, fotograf cu normă întreagă de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Sandu, iniţiatoarea proiectului „Daydreamers”, vede binele în ceilalţi şi-l transpune în fotografii. Seria de fotografii a „visătorilor” a adunat peste o mie de chipuri în studioul fotografei, ceea ce a convins-o pe Alexandra că se poate şi altfel: se poate şi frumos.

„Authorized daydreamer” - aşa se descrie Alexandra, în vârstă de 28 de ani, pe pagina personală de Facebook. Pentru ea, fotografia e un mod de exprimare şi un mod de viaţă, totodată. Crede în frumos şi mai crede că poate să-l regăsească în orice om care-i trece prin dreptul aparatului de fotografiat. 

„Eu, când îndrept aparatul foto spre o persoană, cred că se subînţelege din felul în care o fac, din ce îi spun înainte sau după, că, în momentul respectiv, omul acela mi se pare frumos”, spune Alexandra. 

Cu gesturi şi cuvinte simple, îi face pe subiecţii ei, fie că au şase sau 30 de ani, să se destindă şi să să-şi arate adevărata personalitate, şi nu complexele. Vorbeşte simplu, se poartă cât se poate de natural şi are darul povestirii cu lux de amănunte şi cu aceeaşi naturaleţe, despre orice episod mic din viaţa ei. 

Fotografia, drumul către producţia video

Alexandra Sandu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, secţiunea de Teatru şi Film, şi spune că, deşi face fotografie de ani buni, crede că se îndreaptă încet-încet spre producţia video. Ea mărtusiseşte că, în fotografii, îi lipseşte enorm muzica, iar materialele filmate ar completa acest neajuns. Ce ar filma? Oameni care au o poveste, exemple de stil de viaţă fericit care, însă, nu sunt cunoscute de publicul larg. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite