VIDEO Actorul Şerban Pavlu, „La noi nu există un sistem de box-office real”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Şerban Pavlu este unul dintre actorii români tot mai prezenţi pe marile ecrane
Actorul Şerban Pavlu este unul dintre actorii români tot mai prezenţi pe marile ecrane

Cunoscut în ultima perioadă mai ales în urma apariţiilor în reclamele în care i se spune "Vărul", actorul Şerban Pavlu este unul dintre actorii care se remarcă tot mai mult în filme pe marile ecrane, chiar dacă la un moment dat părea cucerit de lumea televiziunii. În seria "Scurt/4", Pavlu joacă în scurtmetrajul "Kowalski", al lui Andrei Creţulescu.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE.

Actorul Şerban Pavlu deschide discuţia din studioul Adevărul Live vorbind despre faptul că este din nou tătic, „tătic al unui băieţel care are 13 zile”.

Omnibusul „Scurt/4” este subiectul dialogului, iar actorul vorbeştedespre faptul că această producţie s-a produs independent de „celebrii bani de la CNC” şi care au vrut musai să facă chestia asta.

„Nu cred în generaţii mai talentate şi mai puţin talentate... Ced că ceea ce s-a numit „noul val” va trebui să se transforme în altceva”, e de părere Şerban Pavlu.

Pare că România e un creuzet formidabil de talente şi într-adevăr, an de an, producţiile ajung la cele mai importante festivaluri. Dar oamenii nu ştiu cu ce chin se întâmplă uneori. Puţină lume ştie că finanţarea aia pe care eventual o câştigă nu ajunge cu adevărat să termine filmul, nu e suficientă ca să filmeze proiectul cu care au câştigat.”

„Cred că nu e imposibil să avem o şansă la Oscar”, spune Şerban Pavlu care joacă în „Câinele japonez”, propunerea României pentru Premiile Oscar. „Depinde foarte mult de concurenţă. Dar dacă va exista un film mai spectaculos, există şanse. Nu cred deloc că suntem condamnaţi să fim veşnic învinşi. Presupun doar că lucrurile sunt mult mai arbitrare. Concurezi cu toate filmele non-americane... Însă nu-mi dau seama ce aduce acest trofeu exact. Nu cred că pentru un regizor înseamnă neapărat mai mult un premiu Oscar decât premiile europene”, crede Şerban Pavlu.

„La film, controlul actorului e mai mic decât în teatru”, spune actorul.

Vorbind despre reclamele în care este personaj principal, Şerban Pavlu spune că „e comic”... Faptul că oamenii te recunosc pe stradă e fantastic. Îţi dai seama că te-au recunoscut, se întoarce el, îi arată ei şi se uită şi ea. Ajungi la pâine şi te cotrobăi după 50 de bani şi ţi se spune, „Ei, lăsaţi...”. Mai primesc câte o prăjitură. Şi uneori sunt chiar agasat.

Din fericire povestea asta cu „vărul” s-a întâmplat în momentul în care mai fac şi multe alte lucruri. Şi mi s-a întâmplat, agasat fiind să reped pe cineva pe stradă care-mi spune „Ştiţi, v-am văzut...” Şi eu zic, „Da, ştiu, eu sunt vărul”. Şi-mi răspunde: „Nu, ştiţi v-am văzut la teatru...”.

image

Şerban Pavlu poveşteşte cum a mers la casting pentru această celebră reclamă cu „vărul”... „Există actori care nu se expun la genul ăsta de casting. Numai că de multe ori trebuie să poţi trăi...”, mărturiseşte actorul.

„La noi nu e un sistem de box-office real”, crede Şerban Pavlu.

„La teatru oamenii vin pentru titlul piesei şi pentru actori, dar la film nu se întâmpă asta, filmele nu fac bani din încasări, pentru că nu sunt cinematografe etc. Aici lucrurile sunt un pic mai complicate”.

Ştiu că există categorisirea „actor de teatru/ actor de film”, dar cred că vine mai degrabă din succesul pe care-l ai”.

Proiectul Scurt/4: Istorii de inimă neagră este format din scurtmetrajele independente O lume nouă (regia Luiza Pârvu, selecţie oficială Festival de Brest 2014), Trece şi prin perete (regia Radu Jude, menţiune specială „Quinzaine des realisateurs” – Cannes 2014),  Kowalski (regia Andrei Creţulescu, „Cel mai bun scurtmetraj” – Zagreb Film Festival 2014) şi Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină, „Cel mai bun scurtmetraj românesc” – TIFF 2014). 

Omnibusul "Scurt/4" este prezent pe marile ecrane din ţară din 28 noiembrie.

Actorul Şerban Pavlu este invitat în Studioul Adevărul Live, de la ora 14.00.

Şerban Pavlu s-a născut la 29 iunie 1975. În 1997 a absolvit UNATC I. L. Caragiale, clasa prof. Alexandru Repan. 

A jucat în filme precum „Terminus paradis“, „Cea mai fericită fată din lume“, „Nunta mută“, „Roxanne“, „Câinele japonez“

A avut roluri în piese de teatru: „Bădăranii“, „Moartea unui comis voiajor“, „Turandot“. A făcut parte din echipele unor show-uri TV de comedie: „În puii mei“, „iComedy“. În 2013 a câştigat premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, pentru personajul Marius din filmul „Toată lumea din familia noastră“.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite