UNATC, în „deplasare“ la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Congresul Mondial al Universităţilor şi Şcolilor de Film şi Televiziune membre ale CILECT, desfăşurat până la 6 noiembrie la Barcelona, România este reprezentată de prof. univ. Manuela Cernat, în dubla sa calitate de Pro-Rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale" şi de Preşedinte al SEECS, Grupul Regional Sud-Est European al CILECT.

CILECT (Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision) este asociaţia care reuneşte şcolile de film şi televiziune cele mai importante din întreaga lume.

Scopurile sale sunt asigurarea mijloacelor pentru schimburile de idei dintre membrii şcolilor şi de a îi ajuta pe aceştia să înţeleagă viitorul educaţiei personalului creativ în film, televiziune şi alte media asociate.

CILECT a fost fondată la Cannes în 1955 cu intenţia de a stimula un dialog între şcolile de film din lumea profund divizată a acelor timpuri. Cele opt ţări fondatoare au fost: Marea Britanie, Cehoslovacia, Franţa, Italia, Polonia, Spania, Uniunea Sovietică şi SUA. În anul 2010, CILECT a ajuns să includă 148 de instituţii din 58 de ţări de pe cele cinci continente.

Un număr important dintre realizatorii de film şi televiziune renumiţi pe plan internaţional sunt absolvenţi ai şcolilor membre CILECT.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite