Un manuscris ce poartă două semnături ale lui Miguel de Cervantes a fost regăsit după mai bine de o sută de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea din Sevilla a prezentat vineri un document din secolul al 
XVI-lea care conţine două semnături ale scriitorului Miguel de 
Cervantes. FOTO bidsquare.com
Universitatea din Sevilla a prezentat vineri un document din secolul al XVI-lea care conţine două semnături ale scriitorului Miguel de Cervantes. FOTO bidsquare.com

Un manuscris de 97 de pagini ce poartă două semnături ale lui Miguel de Cervantes a fost regăsit după mai bine de o sută de ani, la Universitatea din Sevilla, informează agenţia de presă Efe.

Universitatea din Sevilla a prezentat vineri un document din secolul al XVI-lea care conţine două semnături ale scriitorului Miguel de Cervantes. ”Ne aflăm în faţa unei descoperiri de interes major, datorită simplei prezenţe a semnăturilor lui Cervantes şi pentru că oferă informaţii de interes istoric, social şi literar”, a declarat Eduardo Peñalver, directorul secţiei Fond Istoric şi Arhivă a centrului universitar, citat de elpais.com.

Manuscrisul conţine 11 declaraţii ale lui Miguel de Cervantes menite să-l sprijine pe autorul şi prietenul său Tomás Gutiérrez, care nu a fost acceptat în Cofradía del Santísimo Sacramento del Sagrario de Sevilla. Cele 11 testimoniale au fost incluse în volumul ”Autógrafos de Miguel de Cervantes Saavedra”. Tomás Gutiérrez nu a fost admis în forul bisericesc pentru că nu era o persoană ”de calitate”, iar în sprijinul afirmaţiilor membrilor adunării a fost menţionat şi că acesta era cârciumar şi scria comedii.

”Din punct de vedere strict literar, cel mai mare interes al manuscrisului rezidă din argumentarea lui Cervantes asupra tipurilor de teatru din Spania timpului său”, au afirmat profesori de literatură spaniolă de la Universitatea din Sevilla. Documentul recuperat de Universitatea de Sevilla a fost descoperit şi studiat, în 1914, de avocatul Adolfo Rodríguez Jurado, care i-a dedicat discursul său pentru includerea în Academia Sevillana de Buenas Letras.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite