Un cântăreţ de muzică populară, numit secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. A câştigat trofeul „Floarea din grădină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna, în vârstă de 55 de ani, a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, potrivit deciziei prim-ministrului Sorin Grindeanu, publicată luni în Monitorul Oficial, informează News.ro.

Alexandru Pugna s-a născut în satul Căianu Mic, judeţul Bistriţa Năsăud, pe 14 noiembrie 1961. Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă secţia Teologie pastorală a Universităţii din Oradea - 2003, Alexandru Pugna a făcut un master în Teologie, specializarea ”Istorie bisericească”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea - 2006, şi unul în Drept - Administraţie publică locală, la Facultatea de Ştiinţe Juridice a Universităţii de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad - 2007.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul artistului, ansamblul “Cununa de pe Someş” a reprezentat o trambulină în ceea ce înseamnă drumul spre muzică populară.

A câştigat trofeul “Floarea din grădină”, în 1988, a iniţiat şi organizat al Festivalului Naţional de interpretare a cântecului popular românesc ”Pană de păun” şi a Festivalului Naţional de interpretare a cântecului popular românesc ”Valeria Peter Predescu”, dar şi a Concertelor ”Lumina Învperii” şi ”Colind eşi cântece străbune” ce au loc anual la Bistriţa.

Realizator de emisiuni folclorice in radio si televiziune si om al bisericii, Alexandru Pugna a fost ales, în anul 2000, pe listele APR, în funcţia de consilier municipal pentru Bistriţa. După câteva luni, prin desfiinţarea APR, Alexandru Pugna s-a alăturat grupului PDSR, ulterior devenit PSD, membru al cărui partid este până în prezent.

Mandatul de consilier municipal a durat până în anul 2008, an în care a fost ales consilier judeţean al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Din anul 2012, este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, având atribuţii legate în special de promovarea şi monitorizarea activităţii culturale la nivel de Bistriţa-Năsăud. El coordonează instituţiile de protecţie socială din judeţul Bistriţa-Năsăud şi Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite