Tudor Chirilă este marele impostor la Teatrul de Comedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Tartuffe” în regia lui László Bocsárdi va avea premiera la Teatrul de Comedie joi, 13 noiembrie, la ora 19.00, la Sala Radu Beligan, rolul titular revenindu-i lui Tudor Chirilă.

Textul lui Molière, o poveste despre impostură, ipocrizie şi naivitate, i-a interesat în acest an pe mai mulţi creatori din teatrul românesc, spectacolul de la Teatrul de Comedie fiind al doilea în Bucureşti, care are la bază această cunoscută piesă a dramaturgului francez, după „Tartuffe sau Impostorul”, pus în scenă la Teatrul Metropolis de Victor Ioan Frunză.

„Molière este un autor care sparge tabuu-urile...”, spune regizorul László Bocsárdi, încercând să-şi argumenteze alegerea. „Este nevoie de Tartuffe. Este vorba aici de căutarea Omului, cu literă mare. Este la fel de important astăzi cum era şi pe vremea lui Molière... Trăim nişte vremuri care ne fac să uităm de lucrurile cele mai importante... Tartuffe este ambiguitatea care nelinişteşte...”, a mai declarat el.

Rolul lui Tartuffe, marele impostor, îi revine, în montarea de la Teatrul de Comedie, lui Tudor Chirilă. Din distribuţie mai fac parte Virginia Mirea, Adrian Titieni, Irina Movilă, Gelu Niţu, Ioana Calotă, Ioana Anastasia Anton, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Teodora Stanciu, Cezar Grumăzescu, Voicu Aaniţei, Matei Arvunescu, Alexandru Beteringhe, Alexandru Cătănoiu, Adrian Piciorea, Andrei Redinciuc. Decor spectacolului este semnat de József Bartha, costumele de Zsuzsanna Kiss, iar muzica, de Árpád Könczei.                                                          

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite