Trupul neînsufleţit al Olgăi Tudorache va fi depus la Sala Mare a TNB. Actriţa va fi înmormântată la Cimitirul Bellu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Olga Tudorache, care a încetat din viaţă în cursul nopţii trecute, va fi înmormântată la Cimitirul Bellu, după cum anunţă familia acesteia.

Cei care au iubit-o şi admirat-o îi pot aduce un ultim omagiu vineri, 20 octombrie 2017, între orele 10:00 – 14:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti. Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă 21 octombrie 2017, la ora 11:30, la biserica Kreţulescu, iar înmormântarea la Cimitirul Bellu.

Vă reamintim că marea actriţă Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a încetat din viaţă la Spitalul Elias în cursul nopţii de marţi, după ce fusese internată în urmă cu câteva zile, după un atac vascular cerebral.

„Cu adâncă părere de rău, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias anunţă trecerea în nefiinţă a celei care a fost o Mare Doamnă a Teatrului  Românesc, doamna Olga Tudorache. Dânsa s-a stins în linişte în Secţia de Terapie Intensivă a spitalului, în cursul nopţii dinspre 17 spre 18 octombrie 2017. Dumnezeu să o aibă în pază!“, au precizat reprezentanţii spitalului într-un comunicat de presă.

Olga Tudorache, supranumită „marea doamnă a teatrului românesc“, s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz, judeţul Bacău. Din 1976 a fost Conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“, catedra de actorie. Din 1990 este profesor. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare (1997). Retragerea efectivă din învăţământ a avut loc în 2000. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite