Tim Robbins: Sunt fericit să fiu în România. Ospitalitatea este minunată, actorii sunt foarte talentaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tim robbins

Actorul şi regizorul Tim Robbins, care a câştigat un Oscar şi două Globuri de Aur, a declarat, joi, la Sibiu, unde participă la FITS, că este fericit să fie în România, fiind impresionat de ospitalitatea oamenilor şi de actorii talentaţi pe care i-a întâlnit. El s-a declarat încântat de străzile înguste ale oraşului şi de structura sa medievală.

Actorul Tim Robbins a ajuns, de două zile, la Sibiu, pentru a participa la Festivalul Internaţional de Teatru, dar s-a ferit de ochii presei şi ai turiştilor, plimbându-se discret într-o maşină.

El s-a cazat la singurul hotel de cinci stele din Sibiu şi a participat, zilnic, ore în şir, la repetiţiile pentru piesa pe care o prezintă la festival.

În cursul zilei de joi, actorul a fost de acord să răspundă unor întrebări transmise de presă, dar interviul a fost înregistrat de către staff-ul FITS. Înregistrarea are aproape nouă minute, iar actorul vorbeşte despre plăcerea de a fi în România, despre frumuseţea Sibiului, a festivalului şi despre plăcerea de a face teatru.

"Sunt foarte fericit să fiu în România. Ospitalitatea este minunată, oamenii cu care ne-am întâlnit sunt minunaţi, actorii sunt foarte talentaţi şi este extraordinar. Sunt pentru prima dată în România şi descopăr lucruri. Este minunat să fiu în acest festival pentru că este bine să fii într-un festival internaţional unde întâlneşti oameni din întreaga lume, dar să fii în acest teatru, care este atât de vechi şi care are atâta istorie, este o mare onoare", a afirmat el.

Tim Robbins a spus că îi place foarte mult Sibiul, în care a avut ocazia să se plimbe puţin.

"M-am plimbat prin oraş şi am apreciat să fiu într-un oraş european cu istorie şi tradiţie, străzile vechi, structura medievală a oraşului", a completat actorul.

Tim Robbins va prezenta, în calitate de regizor, piesa "Visul unei nopţi de vară". Spectacolul va avea loc vineri seară.

Întrebat de ce a ales această piesă, Tim Robbins a spus că a vrut o piesă care să fie făcută cu elemente simple, ca pe vremea când a fost scrisă, fără efecte speciale.

"Prima dată am făcut spectacolul fără buget. Cum creezi o pădure fără efecte speciale? Am folosit limbajul trupului. Elementele sunt foarte simple, aşa cum cred că a fost pe vremea lui Shakespeare. Pe vremea aceea nu exista tehnologia modernă pentru a crea iluzii prin tehnologie. Pentru mine, adevăratul teatru este ceea ce pot face actorii, în esenţa lor, şi simplitatea acestor lucruri. Nu sunt un mare fan al spectacolelor create cu lasere şi scenografii mari şi scumpe. Cred că teatrul trebuie să poată fi interpretat de oricine şi ar trebui să fie un lucru pe care ţi-l permiţi, ceva la care publicul are acces. Dacă ieşi din colegiu şi vrei să faci un spectacol, creativitatea ta şi imaginaţia trebuie să fie capabile să creeze magie pe scenă şi nu să te bazezi pe efecte speciale", a explicat el.

Întrebat dacă îi place mai mult să facă teatru sau film, Tim Robbins a afirmat: "Îmi place ce fac acum. Îmi place să fiu în Sibiu, să fac teatru. Fac în continuare film, atunci când scenariul este bun. Accept mai greu acum să fac un flm, trebuie să fie destul de important, să fie bine scris, altfel nu. Sunt în acel punct din viaţă când pot să spun: de ce să o fac dacă nu este pasiune? Teatrul pentru mine a fost întotdeauna o pasiune şi să umblu în jurul lumii făcând teatru pentru public a fost ceva ce am visat întotdeauna. Prefer să ajung la un public de 500 de persoane cu ceva de care sunt pasionat, decât să fac un film în care nu cred, dar care ajunge la un milion de oameni. Cred că, la un moment dat, trebuie să iei o decizie cu privire la viitorul tău, iar decizia mea este că vreau să fac lucruri de care sunt pasionat".

Tim Robbins a spus că piesa cu care a venit la Sibiu "este foarte importantă, reafirmă pasiunea, iubirea şi reaminteşte, într-un timp cu atâtea conflicte şi teamă, că inima umană este capabilă de atât de multe, că răspunsurile noastre zac în această inimă".

Tim Robbins va primi, în cadrul FITS, o stea pe Aleea Celebrităţilor, alături de nume mari ale teatrului mondial. Întrebat ce părere are despre acest lucru, Tim Robbins a spus: "Sunt atât de onorat să fiu în această companie".

"Acum doi ani eram în Italia, iar primirea a fost atât de caldă că am avut o revelaţie - mi-am îndeplinit un vis. Sunt foarte fericit să am această carieră şi îmi iubesc munca, sunt mândru de ea, dar când eram de 13-14 ani visam să fiu regizor în teatru. Acum doi ani, mi-am dat seama că am ajuns regizor, deci mi s-a îndeplinit visul. Este ciudat să-ţi dai seama de asta când ai 55 de ani", a mai spus Tim Robbins.

FITS se desfăşoară între 10 şi 19 iunie, în peste 60 de spaţii din Sibiu, prezentând 449 de evenimente culturale.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite