Tenorul mexican José Manuel Chú debutează pe scena Operei Naţionale Bucureşti

0
0

José Manuel Chú va interpreta rolul lui Pinkerton din opera "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini. Spectacolul este programat pentru 14 ianuarie, de la ora 19.00.

Din distribuţia spectacolului vor face parte artiştii şi colaboratorii Operei Naţionale din Bucureşti: Mariana Colpoş, Sidonia Nica, Ruxandra Ispas, Vicenţiu Ţăranu, James Lee, Florin Simionca, Horia Sandu, Vasile Chişiu, Mihai Iacob.

Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de dirijorul Adrian Morar.

Absolvent al Conservatorului naţional de muzică din Mexico City, José Manuel Chú a fost bursier al Societăţii Internaţionale de Artă Mexicană şi a urmat studii de canto cu tenorul Placido Domingo.

De asemenea, artistul a luat parte la mai multe cursuri de măiestrie, cu Joseph McClain, Eric Steinman, Susan Young, Bonaldo Giaiotti, Justino Diaz, Graciela Araya, Cesar Ulloa, Francisco Araiza, Claude Corbeil, Corradina Caporello, Marco A. Verdin.

Printre distincţiile obţinute de tenorul mexican se numără: premiul al II-lea la concursul internaţional Giacomo Lauri Volpo din Italia, premiul special la concursul internaţional Magda Olivero de la Milano, premiul al II-lea şi premiul publicului la concursul de canto San Miguel de Allende Guanajuato, premiul pentru cel mai bun tânăr artist oferit de către Congresul de Stat al Mexicului. De asemenea, a fost laureat al concursului internaţional de operă de la Trujillo (Peru).

José Manuel Chú a cântat pe scene importante din Spania, Argentina, Peru, Statele Unite ale Americii, Italia, Mexic. Din repertoriul său fac parte roluri precum: Don José din "Carmen" (Georges Bizet); Rodolfo din "La Bohème", Mario Cavaradossi din "Tosca", Luigi din "Il Tabarro" (Giacomo Puccini); Turiddu din "Cavalleria rusticana" (Pietro Mascagni); Alfredo din "La Traviata" (Giuseppe Verdi); Javier Moreno din "Luisa Fernanda" (Federico Moreno Torroba).

Din 2011, José Manuel Chú este solist al Operei Naţionale Bucureşti.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite