Teatrul Masca, pentru prima oară la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai originale şi îndrăgite trupe teatrale româneşti, Teatrul Masca, se va afla pentru prima oară în capitala britanică pentru a lua parte la unul dintre cele mai importante festivaluri ale verii londoneze – Night of Festivals – care se va desfăşura în weekend-ul din 6-7 august lângă Tower Bridge, pe malul Tamisei.

Fondat de actorul Mihai Mălaimare, Teatrul Masca este singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România, o prezenţă uimitoare, întâmpinată cu entuziasm nu numai în sălile de teatru, ci şi în spaţiile publice (pieţe, parcuri, staţii de metrou) din România şi din întreaga Europă.

La Londra, Teatrul Masca va aduce, la Potters Fields, lângă Tower Bridge, senzaţionalele sale „statui vivante”, între care se disting personaje istorice, mitologice ori literare precum Richard al III-lea, Andromaca, Domnişoara Havisham, Figaro, dar şi autohtona Coana Miţa Biciclista. De asemenea, în amfiteatrul The Scoop de lângă Primăria Londrei, va mai prezenta “Zidul”, spectacol de gest care istoriseşte prin tablouri vivante o mare iubire ce trebuie să reziste celor mai dificile vremuri.

Prezenţa Teatrului Masca la Londra este susţinută de Institutul Cultural Român din Londra şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul Institutului Cultural din Londra.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite