Tabloul „Christ“, semnat Adrian Ghenie, a fost adjudecat cu 26.000 de euro, la Artmark

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloul ”Christ”, semnat de Adrian Ghenie, s-a vândut cu 26.000 de euro, la licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană, care a avut loc marţi, la casa Artmark.

”Christ” este ulei pe pânză, o lucrare timpurie semnată de Adrian Ghenie, din 1997, care a fost estimată între 7.000 şi 12.000 de euro.

Lucrarea manifestă, la început de carieră, principalele atuuri ale artistului, cu care a convins azi piaţa internaţională: clar-obscurul, tonurile sumbre alternate cu explozii cromatice, străluciri rembrandtiene şi o continuă metamorfoză a pânzei sub ochii privitorului.

”Pictura este un mijloc de a explora spaţiul între memoria oficială şi cea subiectivă. Este ca şi când ai atinge pielea unei epoci sub forma picturii”, spunea Adrian Ghenie.

O sculptură din oţel sudat, ”Double New Hyphen”, semnată Paul Neagu a fost adjudecată pentru suma de 20.000 de euro. 

Erudit şi filosof, Paul Neagu poate fi considerat o figură emblematică pentru neoavangarda din anii "60- "70, ordonând toate creaţiile sale vizuale într-un concept unitar, intitulat de el "Generative Art" (artă generativă). Unii din cei mai cunoscuţi sculptori contemporani i-au fost studenţi acestui explorator spiritual: Cragg, Kapoor, Deacon, Gormley.

”Întâlnire”, de Ştefan Câlţia, s-a vândut la Artmark cu 16.000 de euro. ”Bluză roşie”, de Corneliu Baba, s-a vândut cu 10.000 de euro. 

În Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană au fost puse la vânzare lucrări de Alexandru Ciucurencu (”Seră” - 7.500 de euro), Sabin Bălaşa (”Muze” - 7.000 de euro), Mircea Suciu (”Point of view” - 6.500 de euro) şi Horia Damian (”La colonne” - 5.500 de euro). 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite