Spectacolele „Aida”, „Coppélia” şi „La Traviata”, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

0
0
Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.
Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.

Spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi, baletul „Coppélia” de Léo Delibes şi „La Traviata” de Giuseppe Verdi sunt propunerile Operei Naţionale Bucureşti pentru perioada 21 - 27 iunie.

Joi, 24 iunie, începând cu ora 18:30, va fi prezentat spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul aduce în faţa publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos. Plamen Kartalov şi scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reuşit să recreeze pe scenă cadre de inspiraţie istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acţiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Vineri, 25 iunie, şi sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 18:30, va putea fi urmărit spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Balerul a avut premiera pe 25 mai 1870, la Teatrul Imperial de Operă din Paris. Ideea poveştii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist şi libretist de Operă. Nuitter şi Saint-Léon au scris-o ca pe un basm, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda şi Franz, care devin fascinaţi de excentricul Coppelius şi „fiica” sa, păpuşa Coppélia.

Duminică, 27 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti prezintă publicului spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, dirijat de maestrul David Miller, în calitate de invitat. Prima reprezentaţie a operei la Bucureşti a avut loc în anul 1856, la câţiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneţia. Marie Duplessis a marcat existenţa unor artişti precum compozitorul Franz Liszt şi scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”. Giuseppe Verdi a folosit romanul drept sursă de inspiraţie pentru opera sa, „La Traviata”.

Biletele se pot achiziţiona online şi de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Reprezentaţiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Purtarea măştii este obligatorie, va fi respectată distanţarea fizică, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sală va fi permis cu o oră înainte de a începe reprezentaţia, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri