Soprana din România care i-a impresionat pe japonezi cu rolul din „Madama Butterfly”

0
0
Soprana Anda Pop
Soprana Anda Pop

Soprana Anda Pop, premiată şi învitată în Japonia pentru rolul Cio-Cio-San  din „Madama Butterfly”, aduce spectacolul lui Giacomo Puccini şi pe scena Operei Naţionale Bucureşti - vineri, 18 ianuarie, de la ora 19.00.

Soprana Anda Pop, solistă a Operei din Braşov, a colaborat, de-a lungul carierei, cu Opera Naţională Bucureşti, Orchestra Naţională de Cameră, Orchestra Naţională Radio, Opera din Budapesta, precum şi cu filarmonici din ţară şi străinătate.  Repertoriul său cuprinde roluri precum Donna Elvira din „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart, Contesa din „Le Nozze di Figaro” de acelaşi compozitor, Alice Ford din „Falstaff” de Giuseppe Verdi, Adalgisa din „Norma” de Vincenzo Bellini etc.

Cu rolul din „Madama Butterfly” are însă o relaţie specială: „Personajul a fost pentru mine o provocare încă din studenţie, iar cea care m-a îndemnat spre abordarea acestuia, găsind că deţin coloritul şi capacitatea vocală spre a-l susţine, a fost maestra mea, doamna Georgeta Stoleriu. În 2007, după un studiu intens sub atenta supraveghere a celei care a fost una dintre cele mai mari Cio-Cio-San ale timpului, doamna Eugenia Moldoveanu, am obţinut Premiul al II-lea la Concursul Internaţional «Madama Butterfly» (Japonia), fiind apoi invitată în Ţara Soarelui Răsare doi ani consecutiv. Aşadar, invit publicul bucureştean la acest spectacol, sperând să devină o clipă de emoţie pură spre a uita cotidianul”, a declarat Soprana Anda Pop.

Având în vedere că este prima reprezentaţie din acest an a spectacolului „Madama Butterfly”, Opera Naţională Bucureşti oferă publicului un pachet special cu această ocazie: pentru oricare bilet achiziţionat la categoriile I, II şi III se acordă un bilet gratuit de aceeaşi valoare.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri