Simfonia a III-a de George Enescu, interpretată în premieră la Londra sub bagheta lui Jurowski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirijorul rus Vladimir Jurowski FOTO Festivalul Enescu
Dirijorul rus Vladimir Jurowski FOTO Festivalul Enescu

Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philharmonic Orchestra, va interpreta lucrarea compozitorului român sub bagheta celebrului dirijor de origine rusă Vladimir Jurowski vineri, 7 februarie. Este pentru prima dată când Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată pe o scenă londoneză.

Programul de la Londra cuprinde două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov în prima parte, iar în a doua parte urmează „Simfonia a III-a“ de George Enescu. Concertul susţinut de London Philarmonic Orchestra va avea loc în sala Royal Festival Hall. 

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, de George Enescu în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, aflat în top 50 cei mai bine cotaţi dirijori ai lumii, a fost prezentată iniţial în cadrul programului ediţiei 2013 a Festivalului Internaţional „George Enescu“, pe 14 septembrie.  

„Ataşamentul meu faţă de muzica lui George Enescu a crescut direct proporţional cu ataşamentul faţă de Festivalul Enescu, încă de la prima ediţie a Festivalului la care am participat ca invitat, în urmă cu nouă ani“, îi povestea dirijorul Vladimir Jurowski jurnalistului Marius Constantinescu, într-un interviu din septembrie anul trecut. 

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York. Din anul 2007,  Vladimir Jurowski a devenit dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre britanice ale momentului. "Sub bagheta lui Jurowski, această orchestră a devenit un instrument fabulos de rafinat", scria cotidianul britanic “The Telegraph”.

Southbank Centre este considerat unul dintre centrele culturale de grad zero din Londra şi din lume şi este, în acelaşi timp, şi sediul London Philarmonic Orchestra. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite