Sculptorul Giulian Dumitriu a reprezentat România la „Art Monaco”

0
0
Lucrările artistului român au impresionat la Monaco
Lucrările artistului român au impresionat la Monaco

România a fost reprezentată la „Art Monaco 2015” de către sculptorul Giulian Dumitriu. Evenimentul, desfăşurat în perioada 9-12 iulie, a reunit celebre galerii de artă din toata lumea, critici recunoscuţi, colecţionari, precum şi artişti din Australia, SUA, Mexic, dar şi România.

„Impresiile au fost foarte bune, din partea organizatorilor, dar şi a reprezentanţilor unor galerii internaţionale, din Italia sau Elveţia, interesaţi de o eventuală colaborare. Am muncit foarte mult pentru lucrările pe care le-am expus şi care, în marea lor majoritate, fac parte din ciclul “oher reality”. Fiecare sculptură spune o poveste despre interiorul altei lumi, revelate. Este ca şi cum ai arăta concomitent forma şi miezul lucrurilor. Apropiindu-te de obiect, poţi vedea labirintul: ceea ce se ascunde înăuntru. Am expus însă, în acelaşi spaţiu, şi alte piese pe care le consider valoroase”, a declarat Giulian Dumitriu. 

„Lucrările artistului român Giulian Dumitriu sunt incredibile. Deţin multe sculpturi în propria mea colecţie, alături de picturi. Când am văzut aceste lucrări, am fost foarte impresionat. Ideea de a putea vedea în interiorul lucrării este extraordinară. Ca fiinţe umane, avem un exterior, dar si un interior care, de regulă, nu este expus. Aici avem, la vedere, interiorul lucrării, iar piesa chiar are nevoie să fie văzută şi astfel. Este un artist extraordinar şi cred că va expune de acum încolo în multe locuri”, a declarat Steven Lee Dwoskin, International Contemporary Art Dealer în SUA.
giulian dumitru

„Art Monaco se află la a şasea ediţie. Este un eveniment tânăr, dar are un impact puternic, în întreaga lume. Sunt prezenţi aici 70 de expozanţi, atât artişti, cât şi galerii de artă. Este un eveniment unic pentru că, de regulă, spaţiile de expunere nu acceptă participarea directă a artiştilor, ci doar a reprezentanţilor lor. Şi cred că este nedrept, pentru că artiştii au nevoie să fie prezenţi la astfel de evenimente, să arate ei inşişi lumii lucrările realizate”, a declarat Anastasiya Severgina, Project Manager, „Art Monaco”.

Născut în 1971, la Bacău, într-o familie de artişti, absolvent  al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, avându-l ca mentor pe Mihai Buculei, Giulian Dumitriu este prezent în expoziţii personale şi de grup la Bucureşti, Milano, Amsterdam, Paris şi Toronto, iar lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din România, Italia, Franţa, Canada, Statele Unite şi Elveţia. Artistul se poate mândri, printre altele, şi cu realizarea unor sculpturi monumentale  din bronz, printre care cele ale lui Tristan Tzara şi Ion Ghica şi a contribuit, în 1996, la restaurarea celebrului Palat Ghica.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite