Scrisoarea prin care Baudelaire îşi anunţa intenţia de a se sinucide a fost vândută la licitaţie pentru 234.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scrisoarea poetului franceza Charles Baudelaire prin care îşi anunţa tentativa de sinucidere, a fost vândută la licitaţie pentru 234.000 de euro, anunţă bbc. Datată 30 iunie 1845, scrisoarea este adresată iubitei acestuia, Jeanne Duval.

Poetul, care avea pe atunci 24 de ani, încercase să se sinucidă în acea zi, dar a supravieţuit. Site-ul casei de licitaţii Osenat a anunţat că scrisoarea a fost vândută unui colecţionar privat pentru un preţ de trei ori mai mare decât cel estimat iniţial.

În scrisoare, Baudelaire o anunţa pe Duval de intenţia sa de a-şi lua viaţa. „Când vei primi această scrisoare, eu voi fi mort. Mă sinucid pentru că nu mai pot îndura viaţa, nu mai pot îndura povara adormitului şi trezitului din nou”, scria poetul în scrisoarea, citată de bbc. 

Poetul se confrunta la acea vreme cu probleme financiare după ce îşi risipise averea. S-a înjunghiat în piept, dar nu a suferit răni grave. A mai trăit încă 22 de ani, scriind celebrul volum „Florile răului”. Opera sa a influenţat generaţii de poeţi francezi. 

Charles Baudelaire a murit în 1867 din cauza sifilisului. 

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite