Scriitorul ucrainean Andrei Kurkov: „Europa trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear. Suntem gata să murim pentru libertate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
andrei kurkov - scriitor ucrainean

Scriitorul ucrainean Andrei Kurkov a declarat că „Europa trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear”.  El a mai anunţat că ucrainenii sunt pregătiţi să moară pentru libertate.

Andrei Kurkov face apel la NATO, pentru a ajuta Ucraina, motivând astfel: „Dacă Ucraina este distrusă, ţarul va fi la uşa ta”.

Andrei Kurkov, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori ucraineni, celebru pentru comedia suprarealistă şi umorul negru despre realitatea post-sovietică, nu are chef să râdă, de această dată. Acesta susţine că a presimţit startul „operaţiunii speciale” declanşate de Putin pe 24 februarie: „Am înţeles că se va întâmpla asta cu 4 zile înainte de atac”, potrivit Mediafax. 

Kurkov avertizează Europa că trebuie să se teamă de Putin mai mult decât de un război nuclear. În prezent, Kurkov se ascunde într-o locaţie secretă şi nu poate lupta, pentru că are peste 60 de ani.

Cu toate acestea el scrie articole şi reportaje pentru presa internaţională, relatând despre conflictul care îi ciopârţeşte ţara.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite