Scriitorul Cezar Paul-Bădescu a vorbit cu Mircea Vasilescu, la Adevărul Live, despre „Cărţile noastre de toate zilele...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Paul-Bădescu (47 de ani)
Cezar Paul-Bădescu (47 de ani)

Scriitorul Cezar Paul-Bădescu, al cărui roman „Luminiţa, dragostea mea“ este ecranizat de regizorul Călin Peter Netzer, s-a întâlnit azi cu Mircea Vasilescu de la ora 15.00 în studioul Adevărul Live, pentru a discuta despre emisiunea sa TV „Cartea cea de toate zilele“

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Cezar Paul-Bădescu a dat detalii despre emisiunea sa de pe TVR 2 (3 ediţii noi, plus 2 reluări, săptămânal), comparând-o cu cea a lui Dan C. Mihăilescu (una fascinantă, dar statică) şi cu altele. Dacă ar putea, Cezar Paul-Bădescu ar vorbi despre cărţi oricând şi oriunde, dar bugetul oferit de TVR nu este prea mare şi nu include depasări. Cele mai mari satisfacţii le are când un om obişnuit, care nu citeşte în mod constant, îi spune că l-a interesat un anumit titlu dintr-o emisiune.

Scriitorul a dat detalii şi despre actuala ecranizare pe care regizorul Călin Peter Netzer o turnează după romanul său Luminiţa, mon amour. Scenariul combină însă pagini din romanul său cu întâmplări din viaţa lui Netzer. Împreună au convenit să schimbe titlul (cel puţin de lucru) în Ana, mon amour, pentru că regizorul ştia, din experienţa turneelor cu Luminiţa Gheorghiu pentru „Poziţia copilului“, că numele Luminiţa este foarte greu de pronunţat pentru străini.

„Poezia este genul cel mai greu accesibil pentru spectatori“, a mai spus Cezar Paul-Bădescu.

Cezar Paul-Bădescu a lucrat mulţi ani la Adevărul şi la Dilema veche. Acum realizează emisiunea Cartea cea de toate zilele la TVR. A publicat romanele Tinereţile lui Daniel Abagiu şi Luminiţa, mon amour şi un volum de articole despre televiziune (Umbre pe ecranul tranziţiei). În prezent, al doilea roman al său, cronica unei iubiri şi a unei despărţiri, este ecranizat de regizorul Călin Peter Netzer („Poziţia copilului“).

Mircea Vasilescu discută cu Cezar-Paul Bădescu despre starea cărţii şi a lecturii într-o lume dominată tot mai mult de televiziune şi Internet.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite