Sabra Daici, directoarea demisă a ICR Varşovia, se revoltă într-o scrisoare deschisă că a fost înlocuită cu o secretară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scrisoare deschisă a Sabrei Daici este trimisă în atenţia miniştilor Culturii şi Externelor, precum şi preşedintelui ICR FOTO: Shutterstock
Scrisoare deschisă a Sabrei Daici este trimisă în atenţia miniştilor Culturii şi Externelor, precum şi preşedintelui ICR FOTO: Shutterstock

Directoarea demisă a Institutului Cultural Român din Varşovia, Sabra Daici, a emis o scrisoare deschisă, în care se revoltă faţă de decizia de a fi înlocuită cu secretara institutului, Alexandra Nica-Zdaniuk. Scrisoarea deschisă îi are pe următorii destinatari: Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, Puiu Haşotti, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Andrei Marga, preşedintele ICR.

Această reacţie vine în urma demiterii sale din funcţia de director al ICR Varşovia, din data de 21 septembrie, fiind înlocuită cu Alexandra Nica-Zdaniuk.

''Doamna Zdaniuk este secretara Ambasadei României la Varşovia, funcţionând ca angajat pe plan local. Nu a făcut niciodată parte din corpul diplomatic, singurele contacte cu acesta rezumându-se la fixarea întâlnirilor domnului ambasador cu omologii săi străini. Identic arată şi contactul cu mediul cultural.Doamna Zdaniuk are o competenţă strictă de secretariat, nu s-a implicat în organizarea de evenimente culturale, nu are experienţa managementului de proiect, nu cunoaşte pieţele culturale românească şi poloneză şi realităţile lor", precizează ex-directoarea Sabra Daici, în scrisoarea deschisă.

 La data deciziei, desemnarea unui nou director a fost considerată "surprinzătoare şi nejustificată, ţinând cont de experienţa în domeniul cultural şi de nivelul competenţelor necesare unei persoane aflate într-un astfel de post", a declarat, într-un drept la replică, conducerea Institutului Cultural Român din Varşovia. 

În scrisoarea deschisă, pe care National Post v-o face cunoscută, Sabra Daici ţine să facă anumite precizări referitoare la postul pe care l-a deţinut încă din iunie 2011 şi la activitatea derulată până în prezent.

Scrisoare Deschisa Sabra Daici

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite