Românii caută destinaţii culturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din FEstivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Imagine din FEstivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Turismul cultural e din ce în ce mai popular în rândul românilor. Marile festivaluri de teatru, muzică şi film, precum cele de la Sibiu, Berlin şi Avignon, dar şi localităţile înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, ca peştera Chauvet din sudul Franţei, sunt din ce în ce mai vizitate.

Festivalul de film de la Berlin, cele de teatru de la Avignon şi Sibiu, Peştera Chauvet din sudul Franţei, decorată cu cele mai vechi picturi rupestre cunoscute până în prezent, dar şi premierele care au loc la prestigioase instituţii culturale, precum Teatrul Balşoi din Moscova, reprezintă atracţii turistice din ce în ce mai frecventate de români, scrie Mediafax.

„Românilor le place să se relaxeze în concediu. Destinaţii precum Bulgaria, Turcia sau Grecia au rămas populare, în pofida contextului social economic, mai ales din ultimele două ţări menţionate, dar există şi o nouă generaţie de turişti, reprezentată de segmentul de vârstă 30-45 de ani, cu o putere de cumpărare peste medie, care sunt interesaţi să investească şi în experienţe culturale. Numărul cererilor de concedii personalizate care să includă obiective culturale, festivaluri sau evenimente de prestigiu a crescut în primul semestru al anului, cu circa 35%”, a declarat Carmen Voicu, managing partener Consiergo, companie de concierge - servicii personalizate, pentru Mediafax.

Potrivit acesteia, printre destinaţiile culturale preferate de români se numără Franţa, cu festivalul de teatru de la Avignon, replica peşterii Chauvet şi spectacole de la Opera Garnier, Marea Britanie, cu spectacolele de la Covent Garden, Festivalul de la Edinburgh, Germania, cu Festivalul de Film de la Berlin, dar şi Italia.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite