Primul volum din romanul "La răsărit de Eden“se distribuie joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul volum al romanului "La răsărit de Eden“ de John Steinbeck se distribuie joi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei.

Dornic să scrie cel mai mare roman al tuturor timpurilor, John Steinbeck (1902-1968) a aşternut pe hârtie o poveste elaborată din Salinas Valley.

În 1963, prozatorului american i s-a decernat Premiul Nobel. Cu zece ani în urmă îi apăruse „La răsărit de Eden" şi era consacrat de mult, fiind cunoscut mai ales pentru „Oameni şi şoareci" şi „Fructele mâniei".

Romanul publicat de Editura Adevărul este mai mult decât istoria încâlcită a familiilor Trask şi Hamilton. Petrecându-se între începutul secolului şi Primul Război Mondial, poveştile închipuite de romancier dezvoltă temele universale ale literaturii mari: de la măreţie la decădere sau autodistrugere, de la luptă la resemnare, de la vinovăţie la eliberare.

Steinbeck considera că această carte îl reprezintă cel mai bine şi că tot ce a scris înainte n-a fost decât practică pentru elaborarea unui roman major. Scriitorul american făcea parte din larga categorie a creatorilor pentru care fiinţa umană este tema supremă.

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul“ din Timişoara şi Bucureşti!

Convingerea sa nestrămutată era că „un scriitor care nu crede cu tărie că fiinţa umană este perfectibilă nu are dăruire pentru literatură şi, prin urmare, nu are ce căutate în această artă". Crezul său este ilustrat în „La răsărit de Eden", roman în care a înfăţişat şi a studiat, în toată complexitatea lui de neînţeles, omul, pe care îl numea „singurul parazit care îşi întinde singur capcane, se lasă momit şi păşeşte singur în ea".

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite