Pretorul roman Adrian şi soţia Natalia, convertiţi la creştinism în timpul prigoanei. Ea i-a purtat hainele pentru a intra în temniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfinşii Adrian şi Natalia FOTO Doxologia
Sfinşii Adrian şi Natalia FOTO Doxologia

În ziua de 26 august, creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi pomenesc pe Sfinţii mucenici Adrian şi soţia sa Natalia, care şi-au dat viaţa pentru Hristos în timpul persecuţiei creştine. Pentru noi, cei din prezent, pare ceva de neînţeles să renunţi la tot ce ai şi chiar la propria viaţă pentru credinţa în Dumnezeu.

În vremea în care, în Imperiul Roman, creştinii erau persecutaţi, în Nicomidia, un oraş din Asia Mică, aproape de Constantinopol, trăiau un pretor păgân pe nume Adrian şi soţia sa Natalia. Spre deosebire de el, femeia era creştină. Schimbarea lui extraordinară s-a petrecut în timpul persecuţiei a 23 de creştini.

Atunci, Adrian, care abia se căsătorise de puţin peste un an şi avea numai 28 de ani, a ales calea lui Hristos cu toate riscurile care le presupunea în acele vremuri sumbre. Ce a urmat, ar fi greu de replicat azi de mulţi dintre noi.

Atunci când împăratul Maximian a aflat că pretorul Adrian a trecut la creştinism, l-a chemat la el şi i-a spus: „Ţi-ai ieşit din minţi?‟. Răspunsul l-a surprins peste măsură.

Citeşte aici continuarea articolului. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite