PREMIERĂ Spectacolul „20 de minute cu îngerul“, la Teatrul de Comedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul Vampilov  FOTO: Mihaela Marin
Scenă din spectacolul Vampilov  FOTO: Mihaela Marin

Teatrul de Comedie prezintă avanpremiera, pe 10 şi 11 martie, şi premiera oficială, în data pe 14 martie, ora 19.30, la Sala Studio, a spectacolului "20 de minute cu îngerul de Aleksandr Vampilov, în regia lui Felix Alexa.

Regizorul Felix Alexa semnează şi adaptarea scenică, ilustraţia muzicală şi lighting design-ul spectacolului„ 20 de minute cu îngerul“, de Aleksandr Vampilov. Traducerea îi aparţine Maşei Dinescu, iar scenografia este concepută de Andrada Chiriac. Din distribuţie fac parte actorii Dan Tudor, Alexandru Conovaru, Gabriel Răuţă, Mihaela Teleoacă, Bogdan Cotleţ, Anghel Damian, Irina Ştefan.

Textul lui Vampilov şi spectacolul montat de Felix Alexa urmăresc – cu un umor care, câteodată, devine amar – reacţia pe care o poate stârni astăzi în noi un gest altruist.

„Cât o fi costând dezinteresarea în ziua de azi?”, se întreabă un personaj, arătând astfel că, într-o lume a abrutizării sentimentelor, suspiciunea a devenit atitudinea firească faţă de generozitatea celuilalt, că nu mai putem privi senin în sufletul semenilor, ajungând uneori să lovim mâna întinsă în ajutor.

Într-o lume în care interesul propriu a ajuns la rang de profesiune de credinţă, un gest simplu, adevărat, acela de a-ţi ajuta semenii, devine suspect şi absurd, de neînţeles.

Piesa lui Vampilov, 20 de minute cu îngerul, reprezintă pentru mine o parabolă despre lumea dezumanizată în care trăim, o comedie cinică despre cum ne-am sălbăticit sufletele, fără să ne dăm seama. Şi tocmai acest amestec fascinant de umanitate dezlănţuită, aflată în criză, şi o puritate umană ce nu poate părea astăzi normală, ci doar „îngerească”, creează imaginea reală a lumii în care trăim, plină de confuzie şi contraste.

Dar oare „îngerul” aflat în fiecare dintre noi poate fi, totuşi, salvat?, se întreabă regizorul Felix Alexa.
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite