„Poziţia copilului“, selectat în competiţia Festivalului de la Luxembourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Bogdan Dumitrache şi Ilinca Goia în filmul „Poziţia copilului“ FOTO:cinemagia.ro
Actorii Bogdan Dumitrache şi Ilinca Goia în filmul „Poziţia copilului“ FOTO:cinemagia.ro

Filmul „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului CinEast de la Luxembourg, care se desfăşoară în perioada 9-27 octombrie.

După ce la începututul săptămânii filmul lui Călin Peter Netzer, „Poziţia copilului“, a fost inclus pe lista de 76 de pelicule considerate eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar, acum acesta a fost selectat în secţiunea competiţională a Festivalului de la Luxembourg.

Totodată, în secţiunea Funny East, dedicată celor mai bune comedii din Europa Centrală şi de Est, vor fi proiectate filmele „Domestic“, în regia lui Adrian Sitaru, şi „Despre oameni şi melci“, regizat de Tudor Giurgiu.

De asemenea, pelicula „O lună în Thailanda“, în regia lui Paul Negoescu, alături de documentarul „8 martie“, al lui Alexandru Belc, au fost incluse în secţiunea Cinéscope, unde sunt prezentate cele mai interesante filme. Secţiunea Cinédocs este şi ea completată de două scurtmetraje româneşti: „Şanţul“, de Adrian Silişteanu, şi „Betoniera“, de Liviu Săndulescu.

CinEast oferă în acest an aproximativ 100 de proiecţii (50 de lungmetraje, artistice şi documentare, şi 50 de scurtmetraje din 15 ţări), întâlniri cu actori, regizori şi producători, plus multe alte evenimente speciale conexe - concerte, expoziţii, serate gastronomice.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite