Povești despre dezintegrarea familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul „Maria Filotti" din Brãila prezintã astăzi, de la ora 19.30, la sala studio a Teatrului Odeon din București, spectacolul „Poveşti de familie", după Biljana Srblianovici, în regia lui Vlad Cristache.

Spectacolul „Poveşti de familie" a avut premiera în actuala stagiune, în cadrul Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila.
Regizorul Vlad Cristache a fost nominalizat la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, la secţiunea debut, pentru regia spectacolului „Peer Gynt" de Henrik Ibsen.

„Piesa vorbeşte cu cinism despre dezintegrarea familiei într-o societate contemporană aflată în ruină. Traumele statului şi spaimele părinţilor se transferă asupra copiilor, cărora li se refuză dreptul de a fi altceva decât port-drapelul violenţei şi al lipsei de speranţă, de compasiune, de inocenţă pe care le întâlnesc în jur. Astfel, jocul "de-a mama şi de-a tata" a patru copii de 10 ani devine o înfricoşătoare scenă pirandelliană de teatru în teatru în care intuim frustrările şi disperarea părinţilor într-o Iugoslavie post-socialistă, aflată într-o perpetuă tranziţie, măcinată de războaie, de foamete şi în care familia devine o instituţie de coşmar", declară regizorul Vlad Cristache.

Din distribuție fac parte Emilia Mocanu, Alexandra Sălceanu, Ionuţ Vişan și Silviu Debu. Scenografia îi aparţine lui Gheorghe Mosorescu, iar ilustraţia muzicală este semnată de Cornel Cristei. Spectacolul durează o oră și 30 de minute. Biletele costă 12 lei și 21 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite