Povestea lui Hamlet a fost cântată pe ritmuri de manea de actorul Alex Ştefănescu, în afara concursului de la Gala Hop de la Costineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gala Tânărului Actor este şi un concurs, şi un cadru de formare prin mentorat pentru tinerii artişti, dar şi un inedit mic festival. Pe scena galei, serile, după ateliere, după repetiţii, după momentele din concurs, publicul şi tinerii participanţi au fost invitaţi să urmărească spectacolele Galei HOP.

Marţi, 4 septembrie de la ora 22.00, Gala HOP a prezentat 9 piese remixate – concert de Alex Ştefănescu, şi el participant la Gala HOP în anul 2014.

Concertul înseamnă 9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate şi parodiate pe muzică de actorul Alex Ştefănescu, în duet cu chitara lui. Alex Ştefănescu pătrunde în lumea marilor creaţii dramatice cum ar fi „Romeo şi Julieta”, „Hamlet”, „O scrisoare pierdută” şi altele, într-un fel neaşteptat şi original. Cine le-a citit, le redescoperă într-o lumină surprinzătoare, iar cine nu, cu siguranţă va prinde poftă de a merge la bibliotecă sau măcar de a căuta filmul pe IMDB.

Spectacolul e ca un ghid teatral atât pentru iniţiaţi, cât şi pentru profani, pe o paletă muzicală largă, colorat de râsete şi energie bună de luat la pachet. Cântecele ale căror versuri  şi muzică sunt compuse de Alex Ştefănescu au fost interpretat în diverse registre, printre care blues sau reggae. Povestea lui Hamlet a fost parodiată, la finalul concertului, pe ritmuri de manea. Alex Ştefănescu este actor al Teatrului "Ion Creangă" şi a fost finalist al Concursului Românii au talent.

Imagine indisponibilă

În seara primei zile de HOP, luni, 3 septembrie de la ora 22.00, după evoluţia concurenţilor, a intrat în scenă CRUD – un spectacol în cadrul proiectului teatral independent After Hop, dezvoltat de platforma culturală Frilensăr, în parteneriat cu UNITER şi Asociaţia Green Hours.

Scenariul aparţine lui Daniel Chirilă, coregrafia este semnată de Ştefan Lupu, scenografia de Andreea Tecla, iar costumele au fost create de Maria Mădălina Niculae. Regia poartă semnătura Ştefan Lupu şi Daniel Chirilă. Producţia îi are în distribuţie pe tinerii actori finalişti ai Galei Tânărului Actor HOP din anii 2016 şi 2017, printre care: Adriana Aldea, Adrian Dima, Alex Cătănoiu, Cosmina Olariu, Oana Predescu, Alex Popa, Paul Radu, Eliza Teofănescu, Ştefan Craiu, Tiberiu Enache, Tudor Morar, Nicole Burlacu, Irina Sibef.

Spectacolul a fost prezentat la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi şi la Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca.

CRUD vorbeşte într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani. Spectacolul este alcătuit din patru tablouri create în urma unei documentări istorice a echipei de creaţie asupra a patru încercări ale tinerilor ultimului secol, încercări recurente care se regăsesc şi în societatea zilelor noastre. CRUD este un puzzle de emoţii şi realităţi ficţionate prin dramaturgie, coregrafie şi elemente vizuale, creat în jurul feminismului interbelic, cenzurii în teatru din perioada comunistă, revoltelor sociale din ‘89-’90 şi a apatiei contemporane.

Miercuri, 5 septembrie, de la ora 22.00, actorul Ion Caramitru, alături de violoncelistul Adrian Naidin, a adus pe scena Galei HOP Vorbe, vorbe, vorbe – un spectacol de poezie şi muzică, o confesiune creată în jurul poeziei lui Nichita Stănescu şi a prieteniei care i-a legat profund, ani de zile. Fiecare reprezentaţie a acestui spectacol a fost o întâlnire emoţionantă cu publicul, actorul Ion Caramitru având mereu câte o surpriză pentru spectatorii săi.

În această călătorie poetică, Ion Caramitru este acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin, un nume sonor al generaţiei sale de muzicieni. Vibraţia dramatică a violoncelului său face parte din această minunată poveste despre cuvânt şi sunet.â

Imagine indisponibilă

În ultima seară de la Costineşti, joi, 6 septembrie, ora 18.00, înainte de aflarea câştigătorilor, pe scena Galei HOP urcă Florin Piersic Jr., adică un singur actor şi 13 personaje: Freak Show!

Realizat după un material scris de Florin Piersic jr, în regia şi interpretarea sa, Freak Show este un one-man-show unic în România, un spectacol dinamic, gândit astfel încât să ţină publicul cu sufletul la gură. O evoluţie cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. Un spectacol care încântă audienţa prin versatilitate actoricească, amestec fin de umor, sensibilitate şi chiar cinism.

Miliardar de carton, muncitor pe şantier, bancher, pensionar, producător de film sau profesor – acestea sunt doar câteva dintre cele 13 personaje pe care Florin Piersic Jr. le va aduce în lumina reflectoarelor la Vox Maris Costineşti, în ultima zi a Galei Tânărului Actor HOP.

Puteţi afla mai multe despre actorii aflaţi în competiţie accesând http://galahop.ro/votul-publicului-2018/

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 3-6 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

Puteţi vota pentru aproape 24 de ore începând cu 5 septembrie, ora 22.00, când se va termina concursul şi până în 6 septembrie, ora 20.00 când va începe festivitatea de premiere.

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite