Peste 150 de ouă de păsări preistorice au fost descoperite într-un campus din Argentina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ouă preistorice descoperite în Argentina FOTO captură video
Ouă preistorice descoperite în Argentina FOTO captură video

Paleontologii argentinieni au anunţat joi descoperirea a peste 160 de ouă fosilizate ale unor păsări preistorice. Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor la un campus universitar din Patagonia.

„Am găsit un întreg câmp cu ouă fosilizate de păsări. Vorbim despre o vârstă de 85 de milioane de ani”, a spus paleontologul Domenica Santos pentru AFP.

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de renovare ale universităţii din La Comahue, la 1.100 km sud de Buenos Aires.

„Ştiam că există urme de ouă şi când au început lucrările, am venit să monitorizăm situl şi am găsit mai mult de 160 de ouă”, a spus omul de ştiinţă.

Descoperirea a avut loc la câteva zeci de metri de Muzeul de Ştiinţe Naturale al Universităţii.

„Suntem foarte entuziasmaţi, sincer să fiu, pentru că nu puteţi găsi un campus cu atât de multe materiale fosile în Argentina. Suntem într-o locaţie excelentă, deoarece muzeul este situat şi în campus şi este de două ori fascinant să poţi colecta fosilele şi să le transferi la muzeul universităţii ”, a declarat studentul la geologie Dario Julián López.

Potrivit lui Juan Porfiri, paleontolog la muzeu, pe baza studiilor anterioare, „putem spune că ouăle aparţin unui grup de păsări numite enantiornite, care erau foarte frecvente în Cretacic”, perioadă care se întinde de la aproximativ 145 până la 66 de milioane de ani înainte de era noastră.

Argentina este deosebit de bogată în fosile din cele trei perioade dominante (triasic, jurasic şi cretacic) din era mezozoică.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite