Pastelurile artistei Marilena Murariu, expuse de joi la Elite Art Gallery

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marilena Murariu - autoportret dintr-o lucrare-pamflet mai veche
Marilena Murariu - autoportret dintr-o lucrare-pamflet mai veche

Până pe 11 noiembrie, Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală a artistei Marilena Murariu, intitulată „O lume în pastel“. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc joi, 27 octombrie, la ora 18.30, la sediul din Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5. Evenimentul aduce în atenţia publicului lucrări realizate în pastel ce punctează un parcurs artist fructuos şi sintetizează natura printr-o abordare plastică personalizată.

Invitat la vernisaj: criticul de artă Virgil Mocanu

„«O LUME ÎN PASTEL», noua expoziţie de pictură a Marilenei Murariu, vă invită să redescoperiţi universul pastelurilor sale, o „tehnică” pe care şi-a însuşit-o încă din studenţie şi căreia i-a rămas fidelă pînă azi.

Pastelul a corespuns orientării afective a picturii sale şi, ca atare, artista a recurs la delicatul creion în peisajele sale, în cele de la Balcic mai ales, în care latura descriptivă cu fond liric, reveria s-au dorit precumpănitoare în faţa altor tipuri de abordare. Pe lîngă ambianţa inconfundabilă a Balcicului, Marilena ne dezvăluie lumea delicată şi variată a altor locuri pe care le-a surprins în arta sa : Veneţia, Bucovina, Viena, Thailanda...

Nu mai puţin, unele pisici din seria „Câtz” au fost realizate în pastel, fără îndoială pentru a sugera – dincolo de surprinderea materialităţii  lor catifelate – sentimentul oniric pe care misterioasele creaturi ni-l trezesc“,

comunică reprezentanţii Elite Art Gallery.

Marilena Murariu

Marilena Murariu s-a născut în anul 1954 la Iaşi.  Absolventă a Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, la  clasa profesorului Vasile Grigore, secţia pictură, artista se remarcă de-a lungul timpului prin numeroase expoziţii personale şi de grup, desfăşurate în ţară şi în străinătate. Pe un traseu biografic impresionant, artista se remarcă prin expoziţii personale desfăşurate în cadrul mai multor galerii bucureştene dar şi la Iaşi, Kassel, Veneţia, Viena, Tergnier, Salonic şi Toronto.

Lucrările artistei fac parte din colecţii publice şi particulare din România la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Modernă Slatina, Muzeul Naţional Cotroceni Bucureşti, din Israel la Muzeul Bibliei Tel Aviv, Primăria din Ashkelon, din Republica Cehă la  Comunitatea Evreilor din Praga, din Polonia la Centrul Zepter, Varşovia, din Germania la Die Christengemeinschaft, Kassel. De asemenea, 13 lucrări ale artistei, cu tema "Balcic", figurează în filmul "Tinereţe fără tinereţe" de Fr. F. Coppola. Lucrări ale artistei se găsesc în colecţii particulare din S.U.A., Suedia, Germania, Israel, Italia, Peru şi Cipru.

Pictoriţei i s-a acordat de două ori în anii ’80 bursa de merit „Ion Andreescu”, decernată de Institutul de Arte Plastice din Bucureşti iar, în 2001 a fost premiată pentru cariera profesională de către Asociaţia „F.A.P.T.E.”.

Cu un traseu artistic bogat, artista Marilena Murariu stârneşte de fiecare dată interesul publicului prin diversitatea tematică şi stilistică. Activitatea prolifică punctează predilecţia pentru peisajul luxuriant, materializat prin seria ,,Balcic”, studiul formei în ciclul ,,Viori”, al culorii din seria „Îngeri” sau prin  îndrăzneala subiectelor abordate în  cadrul expoziţiilor pamflet. Ca un moment de meditaţie, expoziţia cu titlul ,,O lume în pastel” pune pe simeze, în mod retrospectiv, lucrări  ce vorbesc despre locuri, misterul naturii şi un registru ascuns al amintirilor, comunică reprezentanţii Elite Art Gallery.

Expoziţia va fi deschisă publicului în intervalul 26 octombrie - 11 noiembrie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, Bucureşti
 
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiştilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum şi ale unor valori deja consacrate. Asociaţia implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, dar şi în proiecte educaţionale.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite