„Pasărea măiastră“ de ziua Mariei Tănase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 98 de ani de la naşterea Mariei Tănase, one-woman show-ul „Pasărea măiastră - Maria Tănase", cu Adriana Trandafir, în regia lui George Bănică, va fi prezentat la Godot Cafe-Teatru, începând cu ora 21.00

Pe 25 septembrie se năştea în mahalaua Cărămidarilor din Bucureşti, Maria Tănase, una dintre cele mai iubite voci din muzica românească.

A debutat la vârsta de opt ani pe scena căminului cultural din Calea Piscului. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu Radio România, cu casa de discuri Electrecord, cu Teatrul Municipal, dar a cântat şi în numeroase restaurante şi localuri bucureştene ale vremii.

„Cine iubeşte şi lasă", „Mărie şi Mărioară", „Mi-am pus busuioc în păr", „Lume, lume", „Ciuleandra" sunt doar câteva dintre cele mai îndrăgite melodii din repertoriul artistei pe care Nicolae Iorga o numea „pasărea măiastră".

Adriana Trandafir a întâlnit-o în copilărie pe Maria Tănase, la un recital pe care artista l-a susţinut la căminul cultural din satul ei natal.

„Pasărea măiastră, Maria Tănase", conceput de actriţă în 1987, a devenit unul dintre cele mai longevive one-woman show-uri din teatrul românesc, prezentând viaţa personală a cântăreţei, cu aspectele mai puţin cunoscute publicului şi se joacă de 24 de ani cu acelaşi succes.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite