„Pacienta tăcută“, thrillerul anului la editura Litera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai vandute carti Litera

La Editura Litera, printre cele mai căutate titluri în 2019 se numără "Povestea mea" de Michelle Obama, "Rugăciune pentru Cernobîl" de Svetlana Aleksievici, "Curajul de a nu fi pe placul celorlalţi" de Ichiro Kimishi, "Trei femei" de Lisa Taddeo, "Scurtă istorie a românilor" de Ioan Aurel Pop.

Cele mai vândute titluri la Editura Litera în 2019 sunt:

1. Povestea mea, de  Michelle Obama, bestseller şi în 2019. Autobiografia fostei Prime-Doamne a Statelor Unite ale Americii, una dintre cele mai citite cărţi de memorii din istorie, s-a dovedit de mare interes şi pentru cititorii români. Michelle Obama ne oferă o poveste vie din culisele vieţii ei, relatând secvenţe neştiute despre lansarea istorică a familiei ei pe scena internaţională, precum şi din viaţa lor ca familie prezidenţială, de-a lungul celor opt ani spectaculoşi petrecuţi la Casa Albă – în care şi-a descoperit propria ţară, iar America a descoperit-o pe ea. Recent, un nou proiect semnat de Michelle Obama, bazat pe memoriile devenite bestseller, este Jurnalul Povestea mea, acum disponibil la Editura Litera.

2.Pacienta tăcută, de Alex Michaelides, thrillerul anului. Bestseller aflat deja în curs de ecranizare, Pacienta tăcută este considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani. O poveste inteligentă şi plină de suspans care a atras atenţia multor cititori, nu doar pasionaţilor de gen, un thriller psihologic şocant despre un act de violenţă extrem al unei femei împotriva soţului ei  - şi despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…

Imagine indisponibilă

3. Rugăciune pentru Cernobîl,  de Svetlana Aleksievici, Premiul Nobel pentru Literatură, cartea – fenomen care a inspirat serialul Cernobîl. Cartea care l-a inspirat pe regizorul serialului Cernobîl a apărut anul acesta într-o nouă ediţie la Editura Litera. O cronică a trecutului şi un avertisment pentru viitor, Rugăciune pentru Cernobîl rămâne o amintire de neşters în mintea cititorului, datorită forţei emoţionale şi onestităţii sale.

4. Scurtă istorie a românilor,  de Ioan-Aurel Pop, bestseller imprint Carte pentru toţi. Viaţa trecută a poporului român este plină de întâmplări de toate felurile, de la munca de fiecare zi la petreceri pline de fast, de la războaie nimicitoare la înălţarea de impresionante biserici, de la scrierea cărţilor la horele cântate şi jucate de fete şi flăcăi, de la iubiri şi doruri la uri şi plângeri, de la dărnicie la egoism etc. Aflăm şi inţelegem viaţa şi istoria poporului român din cartea Scurtă istorie a românilor, scrisă de Preşedintele Academiei Române.

5. La cinci paşi de tine, Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis, carte ecranizată. Cea mai iubită carte pentru adolescenţi de anul acesta, acompaniată de o super-producţie cinematografică cu Cole Sprouse si Haley Lu Richardson in rolurile principale. O poveste de dragoste emoţionantă, perfectă pentru fanii lui John Green, despre doi tineri care se îndrăgostesc deşi nu se pot apropia unul de altul fără să-şi rişte viaţa 

6.  Aleea cu licurici, de Kristin Hannah, bestseller internaţional. Carte vândută internaţional în peste 1.2 milioane de exemplare, este un roman impresionant despre promisiuni, secrete şi trădări, despre dragoste, pierdere şi magia prieteniei. La Editura Litera citim de regina ficţiunii istorice, bestselleruri precum Privighetoarea, Grădina de sticlă, A doua şansă, Dincolo de stele, Un nou început, Drum în noapte şi foarte curând Culorile vieţii.

7. România în Primul Război Mondial, Petre Otu, album de colecţie. O carte de căpătâi despre Primul Război Mondial, un album plin de informaţii relevante, minunat ilustrat. Pentru acest volum arhivele s-au deschis, iar memorialistica participanţilor a devenit consistentă, multe aspecte au fost abordate precum situaţia populaţiei din spatele frontului, rolul femeii în conflict, voluntariatul, prizonieratul, regimul de ocupaţie a unor teritorii de către beligeranţi, epidemiile, refugiaţii, viaţa intelectuală, literatura de război, evoluţia artelor, propaganda, spionajul, victimele (morţi, răniţi, invalizi, orfani etc.), cultul eroilor, soarta foştilor combatanţi, impactul războiului asupra Europei şi a lumii etc.

8.Curajul de a nu fi pe placul celorlalţi, Ichiro Kimishi, Fumitake Koga, bestseller imprint Introspectiv. Fenomenul japonez vândut în peste 3.9 milioane de exemplare în întreaga lume a devenit rapid bestseller şi printre cititorii români.  O carte-reper care ne va schimba viaţa şi ne va ajuta să ne eliberăm mintea de gânduri şi atitudini negative, făcând în acelaşi timp o schimbare durabilă, să atingem fericirea adevărată şi să avem succes în orice domeniu al vieţii noastre.

9.Trei femei,  de Lisa Taddeo, cea mai citită carte de non-ficţiune a anului. Considerată o opera jurnalistică şi un adevărat triumf al artei naraţiunii, Trei femei a devenit rapid bestseller global. În România, cartea a fost lansată oficial în prezenţa autoarei. Bazându-se pe ani de documentare riguroasă şi relatată cu o francheţe şi o naturaleţe şocantă a limbajului, Trei femei este un portret zguduitor al erotismului în America de azi, expunând fragilitatea, complexitatea şi inegalitatea cu care se confruntă dorinţa feminină.

10.   1000 de ani de cultură şi civilizaţie românească. O istorie în imagini, ediţie de colecţie. Un album – ediţie de colecţie, ce prezintă în imagini, în mare parte inedite, istoria poporului nostru şi a spaţiului locuit de acesta în cel de al doilea mileniu al erei noastre. Albumul se adresează cititorilor deja îndrăgostiţi de istorie, dar şi celor care, atraşi de frumuseţea ilustraţiilor, vor începe, din clipa când îl vor deschide, să fie interesaţi de trecutul nostru. Este, în acelaşi timp, şi o carte de vizită ce prezintă cultura şi civilizaţia românilor într-o formulă sintetică şi atractivă pentru toţi străinii dornici să le cunoască.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite