Olimpia Melinte, în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Olimpia Melinte este tot mai apreciată în cinematografia europeană    FOTO: David Muntean
Actriţa Olimpia Melinte este tot mai apreciată în cinematografia europeană    FOTO: David Muntean

Actriţa Olimpia Melinte va face parte din juriul  Valencia International Film Festival „Cinema Jove”, care va avea loc în perioada 19-26 iunie în Spania.

Cunoscută publicului spaniol după apariţia remarcabilă în filmul „Canibal”, care i-a adus o nominalizare la premiile Goya şi premiul Revelaţia Anului 2014 la Gala Uniunii Actorilor din Spania, actriţa Olimpia Melinte a fost invitată, alături de actorul, scenaristul şi regizorul spaniol Jorge Roelas şi actriţa Lolita Chammah să jurizeze competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Valencia.

Olimpia Melinte nu se află pentru prima dată în juriul unei competiţii internaţionale. Ea a mai făcut parte, anul acesta, din juriul TIFF (foto jos), alături de Dennis Lim, Violeta Bava, George Ovashvili şi Juliette Lepoutre.

olimpia melinte tiff FG

Absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti, Olimpia Melinte este una dintre cele mai talentate şi cunoscute actriţe ale generaţiei sale. 

A debutat în film direct în rolul principal din lung metrajul „Cele ce plutesc” (r. Mircea Daneliuc), obţinând o dublă nominalizare la Premiile Gopo 2010, apoi a impresionat cu prestaţia din filmul italian „Şapte fapte de milostenie” (r. Gianluca şi Massimiliano di Serio, 2011). Acest rol i-a adus un premiu la Bobbio Film Festival în Italia. 

Olimpia a jucat în 2013 alături de Antonio de la Torre în filmul “Canibal”, regizat de Manuel Martín Cuenca. Pentru dublul rol (interpretează două surori - Alexandra şi Nina) a primit premiul Revelaţia anului la Gala Uniunii Actorilor din Spania (prima distincţie acordată vreodată unui român) şi a fost nominalizată la Premiile Goya în 2014 la categoria „Revelaţia anului”. 

În 2014 a jucat în "Selfie" şi în lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe, “Planşa”, pentru care a fost  nominalizată la Premiile Gopo 2015 la categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol principal  dintr-un lungmetraj de ficţiune”.

În 2015 a revenit pe marile ecrane în filmul  „Cel ales” (r. Cristian Comeagă), iar în toamnă va apărea în „Bucureşti NonStop” (Dan Chişu) şi „Proiecte de trecut” (Andrei Zincă). Actriţa a terminat recent filmările pentru Selfie2.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite