O nouă dioramă multimedia de la Muzeul Antipa atrage atenţia asupra deşeurilor din plastic. Sâmbătă, vizitatorii pot cumpăra bilete cu pungi din plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diorama „Plasticul, noua specie de prădător acvatic” a fost inaugurată la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti de către Veolia România, parte a grupului Veolia, expert global in gestionarea optimizata a resurselor. Sâmbătă, vizitatorii vor putea cumpăra biletul de la intrare în schimbul a minim 20 de pungi din plastic, care vor fi colectate spre reciclare.

Sub promisiunea de brand „Regenerăm Planeta”, iniţiativa internaţională a Grupului Veolia caută să informeze oamenii în legătură cu consumul de plastic şi impactul acestuia asupra mediului. Prin această iniţiativă, Grupul Veolia îşi propune să tragă un semnal de alarmă astfel încât oamenii să regândească relaţia cu resursele şi să încurajeze acţiunile de protecţie a mediului, potrivit unui comunicat de presă emis de Veolia România.

„Până în 2050, numărul gunoaielor îl va depăşi pe cel al peştilor, în condiţiile în care 5.000 de miliarde de resturi de plastic plutesc în ocean, iar peste trei miliarde de oameni depind pentru a trăi de resursele din mediul acvatic", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

„Curăţarea a ceea ce se află acum în oceane nu este neapărat o opţiune. În schimb, ceea ce se poate face este să lucrăm la nivelul prevenţiei", a spus, vineri, la inaugurarea dioramei, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Luis Ovidiu Popa.

Sâmbătă, biletul de intrare la Muzeul Antipa va fi plătit în 20 de pungi de plastic folosite, care vor fi colectate pentru reciclare.

Un studiu semnat de Plastics Europe a arătat că, în 2016, 60 de milioane de tone de materiale plastice erau folosite, în cea mai mare parte, pentru ambalare (39,9%), construcţii (19,7%), ca şi în industria auto şi în alte zone ale vieţii de zi cu zi.

Diorama prezentată la Muzeul Antipa a fost concepută în colaborare cu Modulab, o echipă specializată în realizarea unor instalaţii interactive, la intersecţia dintre design, arte şi tehnologie, pentru a marca nevoia unei discuţii legate de poluarea mediului şi necesitatea reducerii consumului de plastic.

Instalaţía, care le permite vizitatorilor să îşi regăsească silueta în replica animată într-un peisaj submarin, se află la demisolul instituţiei, în spaţiul dedicat biodiversităţii României alături de speciile introduse în fauna României şi de cele sinantrope.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite