O monedă rară de 1 cent, vândută la licitaţie cu aproape 2,6 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moneda „Birch Cent” FOTO independent.co.uk
Moneda „Birch Cent” FOTO independent.co.uk

O monedă americană rară, emisă în 1792, a fost cumpărată cu aproape 2,6 milioane de dolari de un comerciant din Los Angeles şi a stabilit astfel un nou record mondial de preţ pentru o monedă de 1 cent vândută la licitatie, informează Reuters.

Denumita dupa Robert Birch, cel care a gravat-o, „Birch Cent" a fost una dintre primele monede de 1 cent imprimate in Statele Unite si a facut parte dintr-o serie-prototip de monede americane. Specialistii sunt de parere ca doar 10 astfel de monede exista in zilele noastre.

Noul proprietar al monedei, Kevin Lipton, patronul companiei Lipton Rare Coins Inc., spune ca aceasta este moneda cel mai bine conservata dintre toate cele existente. Licitatia a fost organizata de casa Heritage Auctions in orasul Orlando, din statul american Florida.

Una dintre fetele monedei "Birch Cent" prezinta profilul lui Lady Liberty si motto-ul "Liberty Parent of Science and Industry". Pe cealalta fata sunt gravate cuvintele "United States of Amertica" si o ghirlanda in care apare inscrisa valoarea de 1 cent a mondei - "One Cent".

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite