O carte „Harry Potter” cumpărată cu 50 de pence dintr-un magazin caritabil a fost vândută pentru 15.500 de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
carte Harry Potter

O carte veche „Harry Potter”, rătăcită, cumpărată cu 50 de pence de la un magazin de caritate, s-a vândut cu 15.500 de lire sterline într-o licitaţie foarte disputată, scrie BBC.

Prima ediţie a „Harry Potter and the Philosopher's Stone” este una dintre cele doar 500 de exemplare din primul tiraj lansat în 1997. 

Descrisă ca „încântătoare” de casa de licitaţie, este plină de mâzgăliturile unui copil şi iniţial era de aşteptat să se vândă cu aproximativ 3.000 de lire sterline.

A fost găsită printre cutiile prăfuite ale unui magazin caritabil din Manchester şi a fost vândută după o „colosală luptă”. 

Un colecţionar anonim din SUA a fost cumpărătorul norocos în final. 

„Merită să fie într-un muzeu. Acele mâzgălituri ale unui copil care a iubit cartea şi personajele sale demonstrează puterea fenomenului Potter la finalul anilor 1990”, a spus Charles Hanson, curator.  

Vânzătorul, care a preferat să rămână anonim, a spus că a fost „uluit” de rezultat. „Ştiu că este o bucată de istorie modernă, dar rezultatul a fost extraordinar”, a spus el. 

Romanul scris de JK Rowling a fost scos la licitaţie la casa Hansons din Staffordshire, alături de o copie impecabilă a aceleiaşi cărţi, care s-a vândut cu 69.000 de lire sterline.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite