O bucată de 80 de metri lungime din zidul Berlinului, descoperită de un bărbat pasionat de istorie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat pasionat de istorie pe nume Christian Bormann ar fi descoperit o secţiune de aproximativ 80 de metri lungime din zidul Berlinului, necunoscută autorităţilor, şi care ar fi ultima bucată din zidul original, informează Berliner Zeitung, citat de usatoday.com.

Bormann a descoperit bucata din zid în districtul Pankow, în partea nordică a oraşului, în 1999. Acesta ar fi păstrat tăcerea cu privire la descoperirea sa până săptămâna trecută când a decis să scrie o postare în legătură cu acest lucru pe blogul personal şi să anunţe autorităţile locale, fiind îngrijorat că bucata de zid ar putea fi vandalizată.  Bormann a explicat că guvernul comunist ar fi ridicat această secţiune în prima fază a construcţiei.

Impresionat, europarlmentarul Arne Gericke, membru al Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că Bormann a făcut „o descoperire de semnificaţie europeană”.

„După părerea mea, aceasta este o structură de o importanţă culturală incredibilă şi, deci, de valoare istorică. Sper că autorităţile responsabile să îmi împărtăşească entuziasmul şi să acţioneze cu promptitudine”, a scris Bormann pe blogul său.

Gesine Beutin, purtătoare de cuvânt pentru Memorialul Zidului Berlinului, a declarat că organizaţia asumă că descoperirea lui Bormann este o parte a zidului care despărţea Germania de Vest de Germania de Est. Totuşi, aceasta a adăugat că vor rămâne rezervaţi până când experiţii vor examina structura. Dacă totuşi se va dovedi că ceea ce a descoperit Bormann este o parte a ceea ce comuniştii numeau „pavăza de protecţie antifascistă”, atunci va fi un „moment istoric” şi va fi necesară protejarea zonei, după cum a declarat Beutin, citată de deutschland.de.

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite