Norman Manea reprezintă România la Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Norman Manea
Scriitorul Norman Manea

Scriitorul Norman Manea va participa la Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin, care se deschide astăzi în capitala Germaniei şi se va desfăşura timp de zece zile până pe 19 septembrie.

Norman Manea va fi prezent la Berlin, la Festivalul Internaţional de Literatură, în această perioadă, unde va fi protagonistul unei serii de întâlniri cu publicul, ocazie cu care va susţine lecturi şi prelegeri şi va prezenta noul său volum, „Suntem cu toţii în exil”, conform unui comunicat de presă.

O primă întâlnire a autorului cu publicul va avea loc pe 16 septembrie, începând cu ora 19.30, fiind organizată la sediul Institutului Cultural din Berlin, iar pe 17 septembrie, de la ora 19.30, în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură, va fi prezentat volumul „Suntem cu toţii în exil/ Wir sind alle im Exil”.

Pe 18 septembrie, începând cu ora 19.00, Norman Manea va susţine prelegerea „Literature on Extreme Situations”, în sala mare a Bard College Berlin, iar, pe 20 septembrie, de la ora 17.00, va fi prezent la proiecţia filmului „Le beau danger”, din cadrul Literatur auf Celluloid, la care va participa şi regizorul acestuia, René Frölke.

Volumul „Suntem cu toţii în exil/ Wir sind alle im Exil”, recent apărut la editură germană Hanser, aduce în discuţie contradicţiile unei vieţi trăite între vest şi est, precum şi legătura dintre exil, limbă şi comunicare. Eseurile cuprinse în acesta au fost traduse în limba germană de Eva Ruth Wemme, Georg Aescht, Paul Schuster, Roland Erb şi Ernest Wichner.

În calitate de partener al Festivalului Internaţional de Literatură, Institutul Cultural Român din Berlin susţine prezenţa scriitorului Norman Manea la ediţia din 2015 a acestui eveniment de anvergură din capitala Germaniei, la care vor participa peste 200 de scriitori din întreaga lume.

Norman Manea este unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, personalitate recunoscută la nivel internaţional, propus pentru premiul Nobel pentru literatură. De la debutul din 1966 şi până în 1986, când a plecat din ţară, a publicat peste zece volume. În 2002 a primit premiul internaţional de literatură Nonino pentru „Opera omnia”, iar, în 2006, premiul Médicis Étranger, pentru „Întoarcerea huliganului”. În 2010, i s-a acordat distincţia Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor din partea Guvernului francez. În 2012, a obţinut premiul naţional pentru literatură acordat de Uniunea Scriitorilor din România pentru anul editorial 2011.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite