Mulţi o iubesc pe Angela Gheorghiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 30 decembrie, Teatrul Naţional va găzdui o gală în onoarea şi cu participarea sopranei. Evenimentul omagial, intitulat „Angela, te iubim!“, va avea loc în Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“, la 30 decembrie 2010, de la ora 18.00.

Cu ocazia decernării Ordinului „Steaua României", în grad de Comandor, sopranei Angela Gheorghiu, colegii şi prietenii marii artiste i se alătură într-un Concert de Gală. Spectacolul se bucură de participarea unor invitaţi de prestigiu: actorii Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Claudiu Bleonţ şi Medeea Marinescu.

Regizorul şi amfitrionul Concertului de Gală va fi actorul Ion Caramitru, director al TNB. „Este un proiect para-teatral, care anticipează viitorul Teatrului Naţional după renovare, când va avea galerii de artă şi săli de muzică. Acum, la iniţiativa Angelei Gheorghiu, va avea loc acest omagiu la 30 decembrie, prilejuit de decorarea ei pentru merite deosebite, spectacol ai cărui invitaţi tot ea i-a decis", a explicat, pentru „Adevărul", directorul Ion Caramitru.

Invitatul special al galei este pianistul Dan Grigore. „Angela Gheorghiu este pentru mine o legendă de talia unor nume intrate de mult în panteonul muzicii, precum Fiodor Şaliapin, Amelita Galli-Curci sau Maria Callas. Valoarea nu aşteaptă numărul anilor, iar potenţialul de mit pe care-l reprezintă Angela Gheorghiu este identic cu cel al lui Callas. Restul ţine doar de nişte imponderabile sociale, dar pentru mine ea este deja un mit, o legendă, în orice caz o valoare de top", declară, pentru „Adevărul", reputatul pianist. Dan Grigore o va acompania pe Angela Gheorghiu în scurtele ei apariţii de pe scena TNB, iar în plus îi va dedica două piese pentru pian solo: „Intermezzo" de Schumann şi „O filă de album" de Skriabin, pe care o descrie ca pe „o petală de trandafir depusă pe claviatura pianului, în onoarea acestei mari artiste".

"Angela Gheorghiu este, pentru mine, o legendă de talia Mariei Callas."
Dan Grigore pianist

Info

Unde: Teatrul Naţional Bucureşti
Când: joi, 30 decembrie, ora 18.00
Invitat special: Dan Grigore
Actori invitaţi: Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Claudiu Bleonţ şi Medeea Marinescu
Solişti invitaţi: Ozana Barabancea, Bianca Ionescu, Iulia Isaev, Mihnea Lamatic, Mioara Manea, Vlad Miriţă, Daniela Vlădescu ş.a.
Dirijor: Tiberiu Soare
Regizor şi amfitrion: Ion Caramitru
Biletele - în valoare de 100, 80, 50 şi 30 de lei - s-au pus în vânzare la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional.

s
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite