Mii de cărţi deschise în Parcul Tineretului. Participanţii vor putea viziona filmul de Oscar „Podul spionilor“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 23 aprilie va avea loc, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, Noaptea Cărţilor Deschise. În cadrul acestui eveniment va fi proiectat filmul „Podul spionilor“, regizat de Steven Spielberg.

Sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, vă aşteptăm cu mii de cărţi cadou, spectacol de statui vivante şi o ecranizare de zile mari. Filmul pe care vi-l propunem este Podul Spionilor, în regia lui Steven Spielberg, cu Tom Hanks în rolul principal, Alan Alda şi Mark Rylance în roluri secundare, rol secundar pentru care acesta din urmă a şi primit premiul Oscar şi premiul Bafta în 2016.Proiecţia filmului se va face pe un ecran gonflabil de mari dimensiuni, într-o zonă special amenajată cu scaune

noaptea cartilor deschise
Acesta este prilejul nostru din fiecare an de a ne întâlni cu voi, iubitorii de carte, într-un cadru prietenesc, pentru a marca simbolic un eveniment dedicat uneia dintre celei mai importante invenţii ale omenirii, CARTEA. Alături de voi, am făcut din acest eveniment un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depăşit graniţele ţării. Este o realizare importantă pentru România, ţară pe care statisticile europene o plasează la coada listei la capitolul obişnuinţelor de lectură.

Cele 10 000 de cărţi oferite gratuit în cadrul evenimentului reprezintă o selecţie a celor mai bune romane din colecţiile consacrate ale Editurii Litera: Învierea de Lev Tolstoi, Educaţia sentimentală de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf, Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinereţe de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields, Genţiane de Cella Serghi, Înălţimea sa, soţia mea de Victoria Alexander, Îndrăgostită de soţul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Moştenirea Stonehenge de Sam Christer ş.a.

Cărţile pentru copii îşi aşteaptă şi ele micii cititori pasionaţi: cărţi Disney cu Winnie de Pluş, Doctoriţa Pluşica, Regatul de Gheaţă etc., dar şi poveşti româneşti precum Amintiri din copilarie de Ion Creangă sau Doi feţi cu stea în frunte de Ioan Slavici ş.a.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite