„Mein Kampf“-ul unui autor norvegian, citit în grădină la Biblioteca Sadoveanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl Ove Knausgård (47 de ani)
Karl Ove Knausgård (47 de ani)

La Grădina de Citit de la Biblioteca Metropolitană, marţi, 17 mai, cu ocazia Zilei Naţionale a Norvegiei, editura Litera îi invită pe cititori să citească din cărţile lui Karl Ove Knausgard, autor norvegian care se bucură de o imensă celebritate cu un ciclu de şase cărţi intitulat „Lupta mea“, titlu preluat după cel al opusului extremist al lui Adolf Hitler.

Karl Ove Knausgard, autor a şase volume "Lupta mea", din care două traduse deja în România la editura Litera ("Moartea unui tată" şi "Un bărbat îndrăgostit") a devenit în scurt timp un simbol printre scriitorii norvegieni.

Knausgard este recunoscut drept o celebritate literară aparte, iar Ziua Naţională a Norvegiei este un motiv în plus pentru a sărăbori acest fenomen literar al secolului XXI.

Editura Litera va amenaja Grădina de citit cu volumele "Lupta mea" traduse în limba română, iar fiecare participant va putea să împrumute cărţile pentru a lectura în aer liber. De asemenea, cărţile pot fi împrumutate pe o perioadă de două săptămâni, pentru ca cititorii să îşi continue lectura şi după Ziua Literaturii Norvegiene.

De la ora 18.30 se va desfaşura şi Clubul de carte Litera aflat la a 19 -a ediţie, dezbaterea celui de-al doilea volum din seria "Lupta mea", "Un bărbat îndrăgostit". Clubul va fi moderat de bloggerul literar Laura Câlţea (blogul unei cititoare de cursă lungă).

Karl Ove Knausgård

Mai multe informaţii pe site-ul editurii Litera.

Karl Ove Knausgård are 46 de ani, este căsătorit şi are patru copii. În Norvegia s-au vândut 500.000 de exemplare din volumul "Lupta mea". Cartea a fost tradusă în 22 de limbi. Cartea lui Karl Ove a declanşat un scandal uriaş în rândul familiei.  

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite