Marea Ducesă Anastasia a Rusiei: misterul ultimei Romanov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ducesa Anastasia, ultima Romanov FOTO Profimedia
Ducesa Anastasia, ultima Romanov FOTO Profimedia

Toată lumea cunoaşte sfârşitul trist al ultimilor Romanovi, familia imperială rusă executată cu sânge rece în anul 1918 de bolşevici, din ordinul lui Lenin. Este vorba despre Ţarul Nicolae al II-lea, căruia i-au stat aproape, până în ultima clipă, credincioasa sa soţie, Împărăteasa Alexandra Fedorovna Romanova, şi cei cinci copii ai lor: Marile Ducese Olga, Tatiana, Maria şi Anastasia şi Ţareviciul Alexei.

Anastasia avea doar 17 ani în urmă cu mai bine de 100 de ani, când ea şi familia ei au avut parte de unul dintre cele mai dramatice sfârşituri pe care le-a cunoscut istoria.

Se spune că mariajul cuplului imperial a fost blestemat din cauza unui eveniment sângeros care a avut loc în timpul încoronării Ţarului Nicolae, la 14 mai 1896. La festivităţile de încoronare, mii de ruşi de rând au fost călcaţi în picioare şi au murit din cauza îmbulzelii iscate la ceremonie, iar mulţi au văzut decesele ca pe o prevestire nefastă. 

O prevestire care s-a împlinit, din păcate, la 17 iulie 1918, când ţarul, ţarina şi copiii lor au fost împuşcaţi în subsolul „Casei Ipatiev“ din Ecaterinburg, de un pluton de execuţie bolşevic. 

Află aici povestea Anastasiei şi misterul care a înconjurat-o timp de un secol. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite