Managerul TNB se delimitează de distribuirea ziarului cu mesaje anti-UE în incinta teatrului: „Nu sunt pro Putin!”

0
0
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Managerul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu, a transmis un mesaj prin care se delimitează de distribuirea neautorizată în incinta TNB a unei publicaţii în care pot fi citite mesaje anti-UE, dar şi unele rasiste, precizând că nu este „pro Putin”.

„Mă delimitez hotărât de acţiunea subversivă care s-a petrecut duminică dimineaţă! În loc de o sărbătoare a teatrului, s-a încercat un 'prohod' al lui. Cei care au orchestrat acţiunea au reuşit să destabilizeze un echilibru care se aşezase destul de evident. Au mai câştigat o bătălie, dar 'resbelu' e lung! (...) 

Am încercat din răsputeri să ţin Teatrul Naţional Bucureşti în afara conflictelor cu atingeri politice. N-a fost cu putinţă. Există un grup reacţionar în interiorul instituţiei, care zgândăre atmosfera interioară. Se aliază lor şi forţe politice sau de media. Influente sau nu, fac un imens rău Teatrului Naţional", a declarat Rusu, luni, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Managerul TNB a precizat că nu îl susţine pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. „N-am simpatii faţă de nicio grupare, de niciun fel! Nu susţin niciun stat sau organizaţie care nu-s de partea intereselor naţiei mele! Nu sunt altceva decât un partizan al României! Tatăl meu m-a crescut într-un spirit anticomunist evident. (...) Nu sunt pro Putin! Dimpotrivă! Ştiu foarte bine ce au făcut ruşii de 200 de ani în ţara noastră!", a explicat actorul.

Mircea Rusu susţine că acţiunea a fost ţintită intenţionat împotriva sa şi a funcţiei pe care o deţine.

„Am dorit ca de "Ziua mondială a teatrului" să avem în Teatrul Naţional Bucureşti o manifestare, un omagiu pentru teatrul care ne călăuzeşte destinele, nouă, artiştilor, tehnicienilor şi tuturor oamenilor de (din) teatru. Astfel, am acceptat propunerea lui Dan Puric, actor de decenii al Teatrului Naţional Bucureşti, să ţină o conferinţă/spectacol. Doar cu tema enunţată mai sus! 

Subliniez că acest "show cultural" a respectat cu o disciplină indiscutabilă promisiunea. Doar că, pe scaunele Sălii Studio şi pe standurile cu cărţi ale artistului Dan Puric, pe lângă volumele lui, au apărut nişte ziare "Certitudinea". Chiar dacă publicaţia respectivă se vinde prin chioşcuri, nu trebuia să pătrundă în teatru fără acordul nostru! Nu intenţionez să mă absolv de o vină evidentă, dar responsabilitatea unor asemenea decizii revine în exclusivitate organizatorului evenimentului, în cazul acesta "Forward Media & Advertising"", a mai explicat Rusu.

Spectatorii de la Teatrul Naţional au fost întâmpinaţi duminică, înaintea unei piese a lui Dan Puric, cu un număr al ziarului „Certitudinea”, o publicaţie în care pot fi citite mesaje anti-UE, dar şi unele rasiste. Situaţia a fost semnalată de Iulian Bulai, preşedinte al Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor. Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a anunţat că a fost demarată o anchetă internă.

Citeşte şi: Actorul Mihai Călin, despre distribuirea unui ziar antisemit în Sala Mare a TNB: „Direcţia TNB cere acum ancheta poliţiei! Culmea ipocriziei”

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri