„Mâna dreaptă”a lui Zuckerberg de la Facebook a scris o carte despre „femei, muncă şi dorinţa de a conduce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sheryl Sandberg este COO la Facebook şi a avut o funcţie de conducere şi la Google     FOTO: Matt Albiani
Sheryl Sandberg este COO la Facebook şi a avut o funcţie de conducere şi la Google     FOTO: Matt Albiani

Una dintre cele mai influente femei din lume şi totodată al doilea om din compania Facebook, Sheryl Sandberg, este, mai nou, şi autoare a unei cărţi de succes tradusă şi în limba română, „Lean in. Femeile, munca şi dorinţa de a conduce”, apărută la Editura Litera.

Cartea se adresează femeilor confruntate adesea cu dilemă: o carieră de succes sau o viaţă personală împlinită? Autoarea, al doilea om din conducerea Facebook, aflată în ultimii ani în topul celor mai puternice femei de afaceri şi al celor mai influente personalităţi şi mamă a doi copii, arată că este posibil să împaci reuşita profesională cu împlinirea personală, că trebuie să depăşim stereotipurile de gen, iar femeile trebuie să aibă mai multă încredere în sine şi ambiţie pentru a-şi obţine locul pe care îl merită.

sheryl sandberg

Sheryl Sandberg este Chief Operating Officer la Facebook, adică “mâna dreaptă” a CEO-ului (director general). În cadrul firmei, un COO îşi desfăşoară activitatea în cadrul departamentului de management. Atribuţiile sale de bază sunt logistica, producţia şi serviciile tehnice.

Înainte de a lucra la Facebook, a fost vicepreşedinte al Departamentului Global Online Sales şi Operations la Google şi şef de cabinet la Ministerul Finaţelor Statelor Unite. Înainte de aceasta, a ocupat postul de consultant la McKinsey & Company şi a fost asistent pentru cercetare la Banca Mondială.

Sheryl este membră în consiliile de administraţie de la Facebook, The Walt Disney Company, Women for Women International, V-Day şi ONE şi prezidează consiliul Lean In. Şi-a luat licenţa în ştiinţe economice la Harvard University şi un MBA la Harvard Business School. Sheryl locuieşte în California de Nord, împreună cu soţul său, Dave Goldberg, şi cu cei doi copii ai lor.

„Lean In. Femeile, munca şi voinţa de a conduce” de Sheryl Sandberg a apărut la Editura Litera, în colecţia CEO Must Read. Prefaţa cărţii este scrisă de Anca Vlad.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite