„Madama Butterfly“ şi frumuseţea culturii orientale

0
0
Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini
Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini

Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini va fi distribuită, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Melomanii vor primi un CD, un DVD şi un album bogat ilustrat, cu un istoric al operei, o biografie a autorului şi informaţii despre montări celebre.

 Pe CD veţi putea asculta o înregistrare din 1955 cu Maria Callas şi Orchestra şi Corul Scala din Milano, sub bagheta lui Herbert von Karajan. În distribuţie se mai regăsesc şi numele Lucia Danieli, Nicolai Gedda şi Mario Borriello.

După ce publicul de la Scala a respins şi a umilit „Madama Butterfly", Giulio Ricordi şi compozitorul au scos-o imediat de pe afiş, deşi Puccini o considera cea mai modernă operă dintre câte compusese. Au trecut 20 de ani până când povestea emoţionantă a tinerei gheişe să fie pusă din nou în scenă la Scala.

Arturo Toscanini a fost cel care a propus în 1925 să fie cântată noua versiune a operei, cu Rosetta Pampanini în rolul eroinei. Una dintre cele mai bune interpretări ale lui Cio-Cio-San a fost şi cea a Mariei Callas.

DVD-ul pe care îl veţi achiziţiona conţine înregistrarea spectacolului „Madama Butterfly" din 1986, cu orchestra şi Corul Teatrului din Milano, dirijate de Lorin Maazel. Rolul titular este deţinut de soprana Yasuko Hayashi. 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri