„Loverboy“, pe lista Academiei de Film Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul lui Cătălin Mitulescu a fost inclus pe lista celor 45 de filme propuse pentru o nominalizare la premiile considerate Oscarurile europene

Filme din 32 de ţări au fost propuse în acest an pentru a fi nominalizate la premiile Academiei de Film Europene, conform site-ului instituţiei. Pelicula lui Cătălin Mitulescu, „Loverboy", producţie care a avut premiera mondială în cadrul ediţiei din 2011 a Festivalului de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, se află pe lista celor 45 de filme care ar putea intra în atenţia juriului.

„Loverboy" va intra în cinematografele româneşti, cel mai probabil, în această toamnă. Povestea, aşa cum este prezentată în sinopsis, prezintă una dintre realităţile crude ale lumii contemporane. Luca, un tânăr de 20 de ani, seduce femei pentru a le plasa unei reţele de prostituţie.

Dar se îndrăgosteşte de una din potenţialele sale victime... „Este vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât"...

Alături de George Piştereanu şi Ada Condeescu, în distribuţia filmului se regăsesc Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Adina Galupa, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu, Alexandru Mititelu şi mulţi alţi actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste 30 de artişti.

O producţie Strada Film, „Loverboy" este coprodus de Chimney Pot şi Film I Vast şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România, avându-i ca producători pe Daniel Mitulescu, Cătălin Mitulescu şi Marcian Lazăr.

Nominalizările la premiile Academiei de Film Europene vor fi anunţate pe 5 noiembrie, iar ceremonia de premiere va avea loc pe 3 decembrie, la Berlin.
.
.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite