Ion Caramitru spune povestea Revoluţiei pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Caramitru va susţine pe 10 decembrie, la Londra, un spectacol prin care îşi propune să marcheze 25 de ani de la Revoluţia Română în cadrul căreia el a fost un „actor” activ.

Un one-man show prin care actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, doreşte să aducă în prim-plan evenimentele de acum 25 de ani, care au schimbat istoria României, va fi prezentat la Institutul Cultural din Londra, pe data de 10 decembrie, artistul fiind acompaniat de pianistul Sergiu Tuhuţiu.

Prin versuri, monologuri şi amintiri, Ion Caramitru va încerca să reconstituie imaginea acelor zile din decembrie 1989, când pe străzile din Bucureşti curgea sânge şi el însuşi era prins în vâltoarea evenimentelor. Acompaniat de pianistul Sergiu Tuhuţiu, Ion Caramitru încearcă o „poveste” subiectivă a unei perioade la care ne raportăm direct sau indirect de două decenii şi jumătate.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite