INTERVIURILE FNT. Teodor Corban: „De când am făcut film am fost mai firesc şi în teatru” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Corban                                                           FOTO: Eduard Enea
Teodor Corban                                                           FOTO: Eduard Enea

Actorul Teodor Corban participă la Festivalul Naţional de Teatru fiind distribuit în două spectacole ale Naţionalului ieşean, „Cafeneaua“, în regia lui Silviu Purcărete şi „Un duşman al poporului“, în regia lui Claudiu Goga.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Cu tot mai multe roluri în filme, acolo unde regizori precum Nae Caranfil, Radu Jude, Cristian Mungiu sau Radu Muntean îl distribuie constant, Teodor Corban rămâne un actor de teatru, cu numeroase roluri pe scena ieşeană.

A absolvit liceul la Iaşi, însă s-a făcut mai remarcat la Şcoala Populară de Artă şi, ulterior, ca elev al magistrului Dem Rădulescu, la Institutul de Teatru „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1985. În perioada 1985-1989, a jucat pe scena Teatrului „V.I. Popa“ din Bârlad şi apoi pe scena Teatrului Dramatic din Constanţa.

În film, a fost descoperit de Corneliu Porumboiu, în scurtmetrajul „Călătorie la oraş“ (2003), însă a făcut roluri memorabile şi în „Gherghina şi soarele“, „California dreamin’“, „Lombarzilor 8“, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, „Amintiri din Epoca de Aur“, „Francesca“, „După dealuri“ şi „Poziţia copilului“.

În 2006, a fost prezent la Cannes cu filmul „A fost sau n-a fost“, în regia lui Corneliu Porumboiu, care a câştigat trofeul Camera d’Or şi premiul „Label Europa Cinema“. Pentru rolul său (Virgil Jderescu), a primit premiul special la Festivalul de la Cottbus, Germania. Din 1989, e angajat la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi.

Teodor Corban a fost prezent în studioul Adevărul Live, la Interviurile FNT, unde a vorbit şi despre cele două spectacole în care joacă la Festivalul Naţional de Teatru, "Cafeneaua" şi "Un duşman al poporului", dar şi despre „Umbre2”, serialul HBO în care va juca un rol episodic.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite