INTERVIURILE FNT Regizorul Vlad Massaci: „Bărbaţii au devenit nişte mitocani“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Massaci, un regizor care nu se fereşte de texte contemporane        FOTO Eduard Enea
Vlad Massaci, un regizor care nu se fereşte de texte contemporane        FOTO Eduard Enea

Regizorul Vlad Massaci este prezent în Festivalul Naţional de Teatru de anul acesta cu un spectacol care atinge o coardă sensibilă a zilelor noastre, aceea a abuzurilor, violenţelor şi a „iubirii” sub diverse forme, mai mult sau mai puţin acceptate şi normale, reunite în această perioadă sub forma unei campanii online #metoo.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Spectacolul „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski, îşi plasează acţiunea într-o mică localiatate din Rusia zilelor noastre, unde toţi locuitorii se cunosc între ei şi unde toate probleme importante se dezbat la cârciuma satului. Un loc cu oameni adesea abrutizaţi, cu bărbaţi violenţi şi victimele lor tăcute, femeile. Sub aparenţa anodinului, se ascund însă drame nebănuite. Liuska duce de ani de zile o viaţă plină de amar şi de greutăţi de tot felul. Ea este căsătorită cu un bărbat alcoolic, posesiv şi violent, iar pe deasupra mai are şi un copil cu grave probleme de sănătate.

Serghei, poliţistul din localitate o iubeşte pe Liuska de ani de zile şi toată lumea ştie acest lucru. Kolia, şoţul beţiv al femeii dispare fără urmă şi nimeni nu ştie că, în realitate, el a fost ucis chiar de Liuska. După ce-şi ucide bărbatul, Liuska se căsătoreşte cu Serghei. Dar nici această căsătorie nu-i va aduce fericirea la care spera, pentru că fantomele trecutului nu-i dau pace şi alte nenorociri se abat asupra familiei  sale.

Până unde te poţi lăsa purtat de furie şi care sunt consecinţele? Ce mai înseamnă iubirea, într-un mediu în care suflul brutal al vieţii trăite în sărăcie, fără un dram de frumos, modelează relaţiile umane? Poţi scăpa nemutilat când violenţa este normă socială? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le suscită textul lui Dmitri Bogoslavski, o dramă în care autorul şi-a propus să exploreze diferite tipuri de dragoste, de la cea domoală până la cea care mătură totul în calea ei. Iubirea la oameni este nu doar un tablou al unei societăţi rurale, în care totul se trăieşte la alte intensităţi, ci şi o reflectare a comportamentelor umane ce îşi pierd măsura.

Spectacolul „Iubirea la Oameni", prezentat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, va avea două reprezentaţii în cadrul FNT, pe 26 şi 27 octombrie, de la orele 21:00, respectiv 18:00, la Sala Studio a Teatrului Odeon. 

Regizorul Vlad Massaci a fost invitat în studioul Adevărul LIVE, într-o discuţie legată de „iubirea la oameni” şi probleme grave ale derapajelor acesteia. 

„Bărbaţii din păcate au devenit nişte mitocani“, a declarat regizorul în emisiune,

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite