INTERVIURILE FNT Coregraful Răzvan Mazilu, despre lumea cabaretului negru: „La noi, nu există tradiţia musicalului“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Mazilu, în studioul Adevărul Live   FOTOGRAFII: Eduard Enea
Răzvan Mazilu, în studioul Adevărul Live   FOTOGRAFII: Eduard Enea

Răzvan Mazilu este prezent în Festivalul Naţional de Teatru cu primul show de cabaret noir din Bucureşti, intitulat "Mon Cabaret Noir", pentru care semnează regia, coregrafia şi costumele şi în care interpretează şi un rol.  Spectacolul se va juca pe 23 octombrie, de la ora 22.00, şi pe 27 octombrie, de la ora 22.00, la Creart.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Show-ul "Mon Cabaret Noir" a recreat atmosfera Berlinului interbelic prin intermediul poveştii personajului principal, artista Anita Berber, dansatoare de cabaret, actriţă, scriitoare, personalitate avangardistă a epocii.

Anita Berber (1899 - 1928) îşi trăieşte liberă viaţa şi arta, fără încorsetări şi teama de a fi judecată de societate şi uimeşte prin curaj, idei novatoare şi nonconformism. Adeptă a curentului flapper, provocatoare, hedonistă lipsită de prejudecăţi, Anita Berber face din propria ei viaţă un destin special, o operă de artă condimentată cu relaţii amoroase neconvenţionale, fiind, în acelaşi timp, o sursă de inspiraţie pentru actriţele populare ale vremii precum Marlene Dietrich şi Greta Garbo.

Alături de Răzvan Mazilu, care îşi interpretează rolul exclusiv prin dans, joacă, dansează şi cântă live tinerele actriţe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu.

Răzvan Mazilu, regizor şi coregraf al spectacolului, semnează şi costumele extravagante de cabaret, mixând moda anilor 1920 cu arta şi accentele contemporane.

"Spectacolul este diferit de tot ceea ce am realizat până acum pe scenele teatrelor din Bucureşti. Accesez cabaretul burlesc, un gen pus în scenă în premieră în Bucureşti. Povestea e inspirată de Berlinul anilor '20, The Golden Twenties, şi prezintă modul de viaţă liber al oamenilor de atunci, o perioadă în care se trăia din plin, se gândea liber şi se iubea intens. Cabaretul era o artă în plină evoluţie. Eu cred că, într-o viaţă anterioară, am trăit în perioada interbelică", declară Răzvan Mazilu.
razvan mazilu  mon cabaret noir

În "Mon Cabaret Noir" se cântă live muzica din repertoriul lui Edith Piaf, Jaques Brel, Marlene Dietrich, dar şi din cabaretul noir contemporan.

Decorurile spectaculoase recreează atmosfera de budoir din anii interbelici, având accente "dark", dar şi "glitter" şi sunt realizate de tinerii artişti plastici Romana Ţopescu şi Dragoş Trăistaru.

"Mon Cabaret Noir" reprezintă un nou proiect în sfera musicalului semnat de Răzvan Mazilu. Artistul a mai pus în scenă, anul trecut, musicalul "Cabaret", la Teatrul German de Stat din Timişoara, şi "West Side Story", la Teatrul Odeon, la Festivalul Naţional de Teatru.

Razvan Mazilu FOTO Eduard Enea

FOTOGRAFII: Eduard Enea

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri