"Inimi cicatrizate", de Radu Jude, finanţat de Eurimages cu 160.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Jude are un nou proiect cinematografic, finanţat de Eurimages         FOTO: Florin Ghioca
Radu Jude are un nou proiect cinematografic, finanţat de Eurimages         FOTO: Florin Ghioca

Proiectul cinematografic "Inimi cicatrizate", de Radu Jude, se numără printre cele 24 de coproducţii care au primit o finanţare totală de 5.314.426 de euro la cea de-a 141-a sesiune Eurimages, care s-a desfăşurat în perioada 7-11 decembrie, la Ljubljana.

"Inimi Cicatrizate/ Scarred Hearts", o coproducţie România - Germania, de Radu Jude, este unul dintre cele 18 lungmetraje de ficţiune alese de conducerea Eurimages pentru a primi finanţare, alături de proiecte din ţări precum Franţa, Spania, Elveţia şi Slovacia.

Proiectul, care se bazează pe textele autobiografice ale scriitorului Max Blecher şi care va fi produs de Hi Film, a primit de la Eurimages suma de 160.000 de euro.

Astfel, proiectul lui Radu Jude se alătură mai multor coproducţii româneşti care au primit finanţare de la Eurimages în sesiunile anterioare din 2015: "Ana, mon amour", de Călin Peter Netzer - 254.000 de euro, "Fotografii de familie/ Recycling feelings", de Cristian Mungiu - 300.000 de euro, "Nu mă atinge-mă/ Touch me not" al Adinei Pintilie - 160.000 de euro, "6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale", de Nae Caranfil - 150.000 de euro, şi "Câini/ Dogs", de Bogdan Mirică - 140.000 de euro.

Eurimages, creat în 1988, este fondul Consiliului Europei pentru sprijinul producţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice europene, iar cele 36 de state membre cooperează activ şi susţin acordarea de sprijin financiar pentru coproducţii, distribuţie şi săli de cinema. Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Bosnia & Herţegovina, Cipru, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria sunt membre Eurimages.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite