„În trafic“, de Alina Nelega -  „Cea mai bună piesă românească a anului 2013“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Textul „În trafic“, de Alina Nelega, a câştigat concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2013“, informează un comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2013“, compus din criticii de teatru Adriana Popescu, Marina Constantinescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală piesele „Pasărea de foc“, de Eva Crişan, şi „În trafic“, de Alina Nelega.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa „În trafic“.Alina Nelega nu e la primul premiu UNITER, pentru cea mai bună piesă. În 2001, i se decerna acelaşi premiu pentru piesa “www.nonstop.ro”, text pe care l-a pus ea însăşi în scenă, într-o producţie underground, a Teatrului Ariel din Tîrgu-Mureş şi a Fundaţiei Dramafest.

Alina Nelega este licenţiată a Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai şi a debutat în revista clujeană “Vatra”. Pînă în 1995, a fost redactor cultural la radio Tîrgu-Mureş şi redactor–şef al unui cotidian local (“24 ore mureşene”).

După 1995, a renunţat la jurnalism şi s-a dedicat teatrului. Dramaturgie începuse să scrie din anul 1992. Este membră fondatoare a „Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru UNITER” şi, în calitate de critic, a participat la organizarea Primei Întîlniri a Şcolilor şi Academiilor de Teatru de la Târgu-Mureş. În 1997 a pus bazele fundaţiei Dramafest. În 2001 a publicat şi un roman “Ultima vrăjitoare”, la Editura Paralela 45.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România (UNITER) se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul va fi oferit în seara galei UNITER, care va avea loc pe 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite